Články používateľa Key Communications – Máj 2021 archív (11)

20 týždňov osláv s Mapei

Mapei, osvedčená značka stavebnej chémie, oslavuje 20 rokov na slovenskom trhu. Pre svojich fanúšikov si pripravila špeciálnu súťaž, v ktorej každý pondelok rozdáva výhry počas 20 týždňov. Všetci prihlásení účastníci hrajú aj o hodnotné vecné ceny v záverečnom žrebovaní.

Dvadsať rokov stavebnej chémie Mapei na Slovensku sa bude oslavovať poctivou prácou. Spoločnosť sa rozhodla podporiť všetkých, ktorí tento rok plánujú stavať alebo rekonštruovať a vyhlasuje…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Máj 31, 2021 o 10:59 — Žiadne komentáre

Kladieme vonkajšiu dlažbu v súlade s prírodou

Cestičky v tráve, medzi záhonmi alebo chodníky okolo domu – to všetko sú estetické a na prvý pohľad jednoduché úpravy, ale aby aj dobre fungovali (a to čo najdlhšie), vyžaduje si to precízne a perfektne naplánovanú realizáciu. Odborník z Hornbachu prináša tipy, ako správne položiť zámkovú aj vonkajšiu dlažbu.

Vďaka chodníčkom v záhrade možno predísť prípadnému poškodeniu trávnikových a záhonových plôch, navyše môžu perfektne dotvoriť vizuálny celok záhrady.…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Máj 31, 2021 o 10:55 — Žiadne komentáre

Tepelné čerpadlá budú dostupnejšie – vďaka novým dotáciám

V interiéri domu zabezpečia teplo, dostatok teplej vody i chladenie. Sú obľúbené najmä pre jednoduchú montáž, spoľahlivosť a nízke prevádzkové náklady. Reč je o tepelných čerpadlách typu vzduch/voda, ktoré sú v súčasnosti ešte dostupnejšie – vďaka novým dotáciám.

„Domácnosti nemusia čakať na štátne dotácie, značka Vaillant im poskytne dotáciu už teraz,“ potvrdila Mária Prachárová, marketingová manažérka spoločnosti Vaillant Group Slovakia. Značka…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Máj 27, 2021 o 13:14 — Žiadne komentáre

Oslávte biodiverzitu živou záhradou

V prirodzených ekosystémoch prekvitá život. Sú plné rastlín, živočíchov a organizmov. Rovnako by mala vyzerať aj každá záhrada. Odborník z Hornbachu radí, ako na vašej záhrade zachovať zdravú druhovú rozmanitosť.

Biodiverzita (živočíšna rozmanitosť) je mimoriadne dôležitá pre našu existenciu. Je kľúčová nielen pri výrobe potravín, ale aj liekov, stavebných materiálov či pohonných hmôt. Často však tieto dary prírody považujeme za samozrejmé. Aby sme si…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Máj 24, 2021 o 15:18 — Žiadne komentáre

Variácie rámov a okenných krídel pre každý architektonický štýl

Okná sú udržateľnými stavebnými súčasťami s dlhou životnosťou. Vždy sú prepojené s okolitou konštrukciou budovy a štýlom, v ktorom je stavba postavená – tradičnom, rustikálnom, modernom či mestskom. Ktorý okenný profil zvoliť, aby okná podtrhli vizuálnu podobu stavby?

 

Profily z PVC majú vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti a spĺňajú tak všetky požiadavky na energetickú účinnosť.  Sú odolné voči vonkajším a vnútorným vplyvom (voda, vlhkosť,…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Máj 21, 2021 o 14:02 — Žiadne komentáre

Príjemný chládok s vonkajším tienením VELUX

Strešné okná vedia skvele privádzať denné svetlo a dodávajú interiéru krásnu preslnenú atmosféru. V zime vďaka nim nie je potrebné cez deň používať umelé osvetlenie a solárne zisky navyše znižujú náklady na kúrenie. V lete je naopak dôležité myslieť na kvalitné tienenie, aby svetla a tepla zo slnka nebolo až príliš. Prehriatiu miestnosti najlepšie zabránia vonkajšie rolety a markízy.

Vonkajšie tienenie nechá horúčavu za oknom

Účinok…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Máj 21, 2021 o 13:55 — Žiadne komentáre

Požiadajte o dotáciu na zateplenie rodinného domu

Ak ste vlastníkom rodinného domu už viac ako 10 rokov a počas tohto obdobia ste ho zatepľovali alebo menili okná, prípadne sa na komplexnú rekonštrukciu práve chystáte, požiadajte o dotáciu. Dlho neotáľajte, pretože na to máte čas iba od 18. mája do 30. júna 2021. Príspevok na zateplenie domu vo výške až 8 800 eur dostane prvých 200 žiadateľov, ktorí splnia všetky podmienky. Investícia do zateplenia sa tak dá znížiť o nemalú čiastku.

Významnou…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Máj 17, 2021 o 12:23 — Žiadne komentáre

Ako zrekonštruovať podkrovie na obytné účely

Podkrovné priestory zvyčajne slúžia na skladovanie nepotrebných vecí a krabíc. Ak máte dlhodobejšie plány so strechou, prichádza čas zamyslieť sa nad tým, či spolu s výmenou krytiny neprišiel čas využiť podstrešný priestor na bývanie. Pred tým než sa pustíte do práce, prečítajte si rady od odborníka, na čo všetko sa treba pripraviť pri rekonštrukcii.

Zhodnotenie stavu podkrovia a povolenia

Nie každý priestor pod strechou je vhodný na…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Máj 14, 2021 o 17:19 — Žiadne komentáre

Mestské kúpalisko v Hriňovej postavil Metrostav

Dokončili nové mestské kúpalisko, ktoré poteší nielen pre obyvateľov mesta Hriňová. Do užívania ho koncom apríla odovzdali pracovníci divízie 8 spoločnosti Metrostav. Jeho kapacita je 636 ľudí a v prípade priaznivej epidemiologickej situácie sa pre verejnosť otvorí už v polovici júna.

„Prestavba letného kúpaliska dlhodobo patrila k hlavným požiadavkám obyvateľov mesta Hriňová, preto verím, že epidemiologická situácia umožní od 15.6. otváranie kúpalísk a po…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Máj 12, 2021 o 11:23 — Žiadne komentáre

Skalický závod vyrobí viac a prijme stovku nových ľudí

Od veľkých zamestnávateľov na Záhorí počuť dobré správy. Skalický výrobca vykurovacích zariadení hovorí o 15 % náraste výroby a má podobné vyhliadky aj na najbližšie obdobie. Odštartoval tiež nábor nových zamestnancov.

V závode Protherm Production za uplynulý rok vyrobili 706-tisíc zariadení pre vykurovanie a ohrev teplej vody. Ide o medziročný nárast o 92-tisíc produktov. „Aj napriek nepriaznivej situácii sa nám podarilo navýšiť produkciu. Najviac…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Máj 11, 2021 o 10:08 — Žiadne komentáre

Nekupujte, renovujte! Ako obnoviť drevený nábytok

Kvalita, svieži vzhľad, nadčasovosť a kresba aj štruktúra dreva sú jedny z mnohých predností, vďaka ktorým si ľudia kupujú záhradný nábytok práve z tohto materiálu. Nižšia odolnosť voči klimatickým vplyvom však spôsobí, že nábytok časom nevyzerá príliš dobre a je potrebné ho oživiť. Odborník z Hornbachu poradí, ako správne renovovať drevený záhradný nábytok a pripraviť ho tak na novú sezónu.

Na ošetrenie dreveného nábytku pomocou špeciálnych olejov či voskov…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Máj 10, 2021 o 17:08 — Žiadne komentáre

Mesačné archívy

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby