Deceuninck je jediný výrobca PVC dverových profilov v bezpečnostnej triede RC3

Vstupné PVC dvere s profilmi Eforte prešli náročným testovaním. Sú jedinými PVC dverami na našom trhu, ktoré ako celok, pri dodržaní správneho výrobného postupu, spĺňajú podmienky bezpečnostnej triedy RC3.

 

Posudzovaním bezpečnosti okien a dverí sa zaoberá hneď niekoľko noriem. Jedna z nich (STN EN 1627: 2011 Dvere, okná, závesné steny, mreže a uzávery. Odolnosť proti vlámaniu. Požiadavky a triedenie) stanovuje triedy bezpečnosti podľa odolnosti proti vlámaniu. Skúška pre triedu RC3 už predpokladá, že ide o skúseného zlodeja, ktorý má k dispozícii nielen svoju fyzickú silu a drobné náradie, ale aj páčidlo s dĺžkou 70 cm, kladivo alebo mechanickú ručnú vŕtačku.

 

Podľa policajných štatistík sú stále najčastejším spôsobom vniknutia páchateľa do domu či bytu práve dvere. Z toho dôvodu je nevyhnutné investovať do kvalitných dverí, ktorými možno zlodeja maximálne zdržať, prípadne ho úplne odradiť. Zásadné pritom je, aby deklarovanú triedu bezpečnosti spĺňal celý výrobok (okno/dvere) a nie iba niektorý z jeho prvkov (profil, sklo, kovanie), ktorý zlodej dokáže obísť. „Aj obyčajnú výmenu okien či dverí by ste mali konzultovať s projektantom. Ak je v projekte jasne stanovené, akú bezpečnostnú triedu majú otvorové výplne spĺňať, je pre dodávateľa omnoho ľahšie vhodný výrobok odporučiť,“ radí Petr Sýs, technický a produktový manažér spoločnosti Deceuninck.

 

Čo presne znamená trieda bezpečnosti RC3?

Pre každú bezpečnostnú triedu je stanovené, akému náporu, s akým vybavením páchateľa a za aký dlhý čas musí daný výrobok odolať. Dvere triedy RC3 by mali odolať zlodejovi, ktorý bude vybavený dlhým skrutkovačom, kladivom, páčidlom, ručnou vŕtačkou a ďalším ručným náradím (všetko má definované rozmery). Takto vybavený zlodej by sa dovnútra nemal dostať ani po  5 minútach usilovného snaženia. Dá sa pritom predpokladať, že zlodej nechce urobiť hluk a že pokiaľ sa do domu či bytu rýchlo nedostane, radšej skúsi svoje šťastie inde.

 

 

Zobrazenia: 101

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby