Spoločnosť Guardian, svetový producent plochého skla, predstavuje na slovenskom trhu špičkové izolačné skla ClimaGuard® nrG s vynikajúcou tepelnou izoláciou a súčasne vysokou svetelnou priepustnosťou. Reaguje tak na požiadavky súčasného stavebníctva, v  popredí ktorých stojí problematika rastúcich nákladov na energie, trvalo udržateľného hospodárenia s prírodnými zdrojmi a obmedzenie produkcie škodlivých emisií CO2.  

 

  • Výnimočná tepelná izolácia prináša úspory energie vďaka minimálnym tepelným stratám a vynikajúcej kvalite vnútorného prostredia
  • Optimálna svetelná priepustnosť umožňuje maximálne využiť prirodzené denné svetlo
  • Neutrálny vzhľad: číre sklo bezchybne reprodukuje farby
  • Maximálne energetické zisky vďaka účinnému využitiu slnečnej energie

 

V porovnaní s inými stavebnými materiálmi ponúkajú dnešné špičkové skla vynikajúcu tepelnú izoláciu a súčasne vysokú mieru transparentnosti. Tato architektonická výhoda skrýva takmer neobmedzené tvorivé možnosti pri projektovaní budov. Izolačné trojskla z veľmi číreho skla float ExtraClearTM a skla s pokovaním ClimaGuard® nrG zabezpečujú jedinečný neutrálny vzhľad a priehľadnosť zasklení porovnateľné s bežnými dvojsklami.

 

ClimaGuard® nrG ponúka ideálnu rovnováhu medzi nízkou hodnotou priestupnosti tepla (Ug od 0,6 W/(m2K)), vysokou priepustnosťou svetla a tepelnými ziskami zo slnečného žiarenia (o 27 % vyššími, než klasické trojská). Špičková tepelná izolácia minimalizuje nepríjemné prúdenie vzduchu v interiéri vplyvom rozdielnych teplôt a udržuje tak tepelnú pohodu aj pri pobyte v blízkosti okna; ďalej obmedzuje  kondenzáciu vody na vnútornú tabuľu izolačného skla.

 

Izolačné  trojsklá s pokovaním ClimaGuard® nrG sú ideálnym riešením pre nízkoenergetické budovy a pasívne obytné domy –  získali certifikáciu Dr. Wolfganga Feista z nemeckého inštitútu Passivhaus ako „Komponenty pre pasívne domy“. V porovnaní so špeciálnymi ultra čírymi sklami je možné s použitím úsporného plaveného skla ExtraClearTM ako štandardného stavebného materiálu dosiahnuť vynikajúcich funkčných parametrov. Produkt je dostupný taktiež v tvrdenej verzii.

  

Produktový list k stiahnutiu tu.

Fotogaléria k dispozícii tu.

 

O spoločnosti Guardian

Guardian je globálny výrobca plochého skla, hotových výrobkov zo skla, izolácie zo sklených vlákien a ďalších stavebných materiálov pre komerčné a rezidenčné stavby. Vedenie spoločnosti sídli v Auburn Hills v americkom štáte Michigan. Súčasťou spoločnosti je aj SRG Global Inc., ktorá je jedným z najväčších globálnych dodávateľov vysoko kvalitných lakovaných a pochromovaných plastových dielov pre automobilový priemysel. Vďaka vlastnému výskumu v Science & Technology Center udáva Guardian inovačné trendy v technológii nanášania tenkých povlakov z ušľachtilých kovov na sklo magnetronovou metódou a v ďalších vyspelých technológiách. Guardian spolu s dcérskymi spoločnosti a pobočkami zamestnáva 18000 ľudí vo výrobných  podnikoch v Severnej Amerike, Európe, Južnej Amerike, Ázii, Afrike a na Blízkom a Strednom východe. Viac informácií nájdete na http://www.guardian.com

Zobrazenia: 470

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby