BASF Slovensko spol. s r.o. Divízia Stavebné hmoty uvádza na trh revolučnú samočistiacu bezcementovú škárovaciu hmotu na báze geopolymérov.

PCI Geofug®


 

 

 

Hlavné výhody:

  • Čistí sa takmer sama
  • Likviduje baktérie a plesne na povrchu škáry
  • Odpudzuje nečistoty, oleje a mastnotu
  • Výrazne minimalizuje náklady a čas spojený s upratovaním
  • Dlhodobo odoláva bežným čistiacim prostriedkom s obsahom kyselín
  • Zostáva stálofarebná počas celej doby životnosti
  • jemná, ucelená a farebne jednoliata plocha
  • vhodná do interiéru na steny a podlahy v domácnostiach a komerčných objektoch, ako sú napr. hotely a nákupné strediská, kancelárske budovy a výstavné priestory
  • superhydrofilný povrch pre škáry, ktoré sa ľahko udržiavajú
  • fotokatalytický efekt zaisťujúci vysoko hygienický povrch
  • teplotná odolnosť až +500 °C

Čo sú to vlastne geopolyméry?

Geopolyméry sú anorganické materiály, ktoré sú veľmi podobné prírodným kameňom. A tak ako kamene vykazujú aj geopolyméry mimoriadnu trvanlivosť a vysoký stupeň tvrdosti.
Ich štruktúra pozostáva, podobne ako je to v prípade keramickej dlažby, z minerálnych komponentov.

Za pomoci využitia molekulárneho dizajnu a vybraných surovín otvára technológia geopolymérov pre vývojárov spoločnosti BASF širokú škálu možností. Na báze geopolymérov bolo napríklad možné vyvinúť novú škárovaciu hmotu Geofug®, ktorá zaisťuje hygienický povrch, ktorý sa v podstate čistí sám. Vďaka dokonale prispôsobeným úžitkovým vlastnostiam umožňuje technológia geopolymérov vytvoriť funkčné povrchy, poskytujúce užívateľom skutočnú pridanú hodnotu.

 

Farebné odtiene:

Čistí sa takmer sama

Peciclean® effect – samočistiaci efekt. Samočistiaci efekt minimalizuje vďaka superhydrofilným vlastnostiam náklady na čistenie a vytvára škáru odolnú predovšetkým proti olejom, mastnote a ostatným nečistotám. Na rozdíl od hydrofóbnych povrchov sa voda neodpudzuje, ale vytvára na škáre tenký film, ktorý nečistoty podmyje a takmer bezo zvyšku ich uvoľní zo škáry.

Samočistiaci efekt funguje nasledovne: povrch škáry je superhydrofilný, tzn. „takmer úplne zmáčaný vodou“. Keď sa voda dostane do kontaktu s povrchom, vytvorí sa jednoliaty vodný film. Prebytočná voda tak môže podmyť nečistoty a tie sa následne ľahko odstránia. Nečistoty sa nezachytia v škáre, lebo sú vypudené vodou, rozpustné látky sa rozložia a odplavia. Škára zostáva vďaka samočistiacemu efektu dlho hygienická a čistá.

 

Úspešne ničí baktérie

Okrem samočistiaceho efektu ponúka PCI Geofug® vďaka technológii geopolymérov ešte ďalšiu výhodu: fotokatalytický efekt umožňujúci odstránenie zvyškov nečistôt a bektérií prostredníctvom pôsobenia svetla.

Zložka UV žiarenia v svetle ničí zvyšky nečistôt, baktérií a určité druhy plesní a postará sa o hygienicky čisté plochy. Pretože každé svetlo obsahuje určitý podiel UV žiarenia, vzniká tento efekt tak pri prirodzenom ako aj umelom svetle. Zatiaľčo sa na povrchu cementovej škáry s otvorenými pórmi usadzujú nečistoty, sú takéto usadeniny na škárovacej hmote PCI Geofug® zničené UV žiarením.
Zvyšky nečistôt sa odstránia pomocou svetelného žiarenia – pre škáry hygienicky čisté a bez škvŕn. Pôsobenie overil a potvrdil Frauenhofer Institut pre stavebnú fyziku v Holzkirchene.

 

 


Kompletné informácie o produkte získate na stránke www.geofug.sk

 

Zobrazenia: 1159

Komentár


OBCHODNÝ ZÁSTUPCA
Komentár osoby Branislav Várkoly, Ing. o Október 7, 2011 na 10:23

Pre tych ktorí by mali zaujem  je pripravená prezentácia v Košiciach 20.10. o 10:00, blizsie info a prihlasit sa je mozne u mna najlepsie mailom na branislav.varkoly@basf.com. Bude to spojene  s obedom na cca 3hodiny. Pocet miest je dost limitovany, takze kto ma zaujem dajte mi vediet cim skor.

 

 

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby