Na trhu je široký výber krbov. Avšak o jednom type sa čoraz viac hovorí - o kanadských krboch a kachliach. Prečo sú tak ospevované? Poďme si o nich niečo napísať.

 

Ak hovoríme o kanadských krboch, máme na mysli krby so vstavanou kanadskou krbovou vložkou. Poznáme aj kanadské kachle – sú to samostatne stojace výhrevné telesá, zväčša umiestnené v blízkosti steny a vedie z nich dymovod.

Či už ide o kanadské krbové vložky alebo kanadské kachle, oboje spája jedna významná vlastnosť, a to dvojkomorový spaľovací systém. Tieto krby a kachle disponujú dvomi spaľovacími komorami, primárnou spodnou spaľovacou komorou a sekundárnou hornou spaľovacou komorou. Vďaka sekundárnemu spaľovaniu je dosiahnutá maximálna možná účinnosť spaľovania. Okrem primárneho spaľovania dreva v dolnej komore dochádza ešte k sekundárnemu spaľovaniu plynov v hornej komore. Dôsledkom je malé množstvo popola a na rozdiel od klasických výhrevných telies stačí prikladať drevo menej často. Spotreba dreva je tak výrazne nižšia. Na sklá dvierok navyše pôsobí neustále predhriatý vzduch, ktorý cirkuluje vnútri kachiel. Sklá dvierok preto zostávajú priehľadné bez výrazných nečistôt zo spaľovania.

Na trhu nájdete široký výber kanadských krbových vložiek a kachiel rôznych značiek - Regency, Pacific Energy, Hampton. My vám chceme dať do pozornosti rovnako kvalitnú alternatívu k týmto značkám - Osburn, ktorá za prijateľnú cenu ponúka výhody kanadských kachiel. Výrobky značky Osburn sú vyrábané priamo v Kanade. Značka Osbourn bola založená v roku 1979 a momentálne patrí medzi najviac predávané značky v tomto odvetví v Severnej Amerike. Od svojho začiatku dbala na to, aby jej výrobky boli ekologicky prijateľné.

Kanadská krbová vložka Osburn Matrix


Domov znamená pre väčšinu miesto pre oddych po práci, pre pokojné večerné chvíle. K perfektnému zážitku z bývania patria bezpochyby aj krby - www.cate.sk/krby. Pozerať sa do ohňa a počuť praskanie dreva - po tomto zážitku túži nejeden človek bývajúci v paneláku. Ak sa rozhodnete pre zriadenie nového krbu, porozmýšľajte nad kanadskými krbmi a kachľami. Sú rozumným kompromisom medzi dizajnom, funkčnosťou a cenou vo svete krbov.

Zobrazenia: 4406

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby