Klasický scenár – telefonát, odvolanie sa na priateľku, dohoda na stretnutí. Pán domáci pôsobil veľmi distingvovane a tak sme si svoje obvyklé vtipné poznámky nechali radšej pre seba. Prvé skice boli síce výsledkom dvojtýždňového premýšľania, ale nahodené boli narýchlo, bez efektných detailov a iných „udičiek“. Majiteľ nás podrobil dôkladnému výsluchu – otázky k veci, jasné, trefné ... s odpoveďami bol evidentne spokojný. (Neskôr sme sa dozvedeli, že práve naše pohotové odpovede ho presvedčili o výbere projektanta.) Od tejto chvíle sa zmenil – stali sme sa partnermi a vychádzali sme si v ústrety, teraz už nevynímajúc vtipy a humorné poznámky. Musím povedať, že takéhoto investora by sme túžili mať stále – projekt v ničom nemenil, dôsledne dotiahol všetky detaily a navyše bol milý a príjemný. Tu však patrí chvála aj pánovi Tirpákovi z firmy Stava IP, ktorý bol stavbyvedúci a akúkoľvek nejasnosť a detail s nami konzultoval. Musím pochváliť aj pani manželku, ktorej vkus nám výrazne uľahčil práce v interiéri. Výsledkom tejto veľmi príjemnej spolupráce je toto, dúfam, že nemenej príjemné, dielko ...

pôvodný stav - pohľad z ulice

súčasný stav - pohľad z ulice

pôvodný stav - pohľad zo záhrady

súčasný stav - pohľad zo záhrady cez deň

súčasný stav - pohľad zo záhrady večer

            Ešte na ujasnenie situácie okolo konceptu – rodinný dom tvorí dvojdom so susedným rodinným domom. Pôvodná architektúra ignorovala túto skutočnosť a tvorila hmotu, ktorá svojou nesúrodosťou pôsobila rušivo. Navyše terasa, orientovaná do pomerne frekventovanej ulice, bola stavebne aj funkčne veľmi nešťastným riešením. Zadná časť domu orientovaná do krátkej záhrady, je ukončená potokom a ďalej lesom. Tento prekrásny výhľad nás inšpiroval ku koncepcii, ktorá vznikla ako prvotná a takto bola aj zrealizovaná – celá zadná fasáda bola strhnutá a nahradená prístavbou zimnej záhrady cez dve podlažia. Pôvodne tmavý interiér domu sa takto nadýchol a presvetlil. Zo strany ulice sa architektonická hmota prispôsobila susedovi a vytvorili tak dvojicu, ktorá ladí a navzájom sa rešpektuje.

Interiér domu bol akýmsi samozrejmým pokračovaním navzájom príjemnej spolupráce.

pohľad do interiéru zo schodiska

Posledným šperkom domu je architektúrka hlavného vstupu s pohľadovým betónom formovaným do tvaru kociek.

súčasný stav - pohľad na vstup zo záhrady

Viac fotiek mi pripnúť nejde, takže asi tak ...

No a my už len dúfame, že na ďalšieho takéhoto vysnívaného investora nebudeme čakať ďalších 10 rokov.

Zobrazenia: 3797

Komentár


DIZAJNÉR
Komentár osoby Ing.Hruskó Krisztián,PhD. o Jún 11, 2012 na 15:41

veľká gratula, ukážkový príklad ako to má vyzerať keď architekt(ka) zasahuje...


DIZAJNÉR
Komentár osoby Martin Bosák o Jún 11, 2012 na 14:43

veľmi pekné a vkusné :-)


PROJEKTANT
Komentár osoby Teodor Pongó o Jún 6, 2012 na 22:32

supa :)


ARCHITEKT
Komentár osoby Kristína Kristiánová, ing.arch. o Jún 5, 2012 na 20:31

ok, volajte :D


ARCHITEKT
Komentár osoby Kristína Kristiánová, ing.arch. o Máj 29, 2012 na 19:25

... Lei, Ty nás vždy tak pekne pochváliš ... prídeš budúcu stredu na kávičku?

Sponzorovaný odkaz

Sponzorovaný odkaz

 -----------------------------------

Udalosti

September 2017
ŠPUSUPŠ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Sponzorský odkaz:

stavební komunita poskytuje prostor pro výměnu informací souvisejících se stavebnictvím, architekturou a designem.

 

svetlotechnika - vypracujeme svetlotechnický posudok pre Váš projekt.

Výhodný predaj bytov Bratislava ponúka developer FINEP v rámci projektu Jégého alej IV!

Klimatizácie Daikin

Pri výbere klimatizácie dajte na kvalitu. Vyberte klimatizáciu Daikin.

© 2017  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby