Spoločnosť Wavin na slovenskom trhu ponúka okrem rúrového materiálu aj vsakovací systém, ktorý prevažne dodáva na veľké objekty.Pripravili sme pre Vás riešenie vsakovania dažďovej vody pre malé objekty ako sú rodinné domy a podobne.

Systém Wavin Azura sa používa k likvidácii dažďových vôd zo striech, spevnených komunikácii, parkovísk a podobne. Vsakovací systém sa skladá zo vsakovacích blokov, ktoré vytvárajú potrebný akumulačný priestor, do ktorého voda počas dažďa nateká a vsakuje do podložia. Bloky sú uložené v zemi a sú obalené geotextíliou. Takéto vsakovanie sa používa najmä tam, kde nemáme možnosť odvádzať dažďovú vodu do verejnej dažďovej kanalizácie. Vodu nemusíme len vsakovať.

V prípade, že bloky obalíme nepriepustnou fóliou vytvoríme akumulačnú nádrž a takto uskladnenú vodu môžeme využívať na zavlažovanie.Tým, že vodu neodvádzame do verejnej kanalizácie sme oslobodený od platieb stočného za dažďové vody, šetríme nie malé peniaze a vieme dosiahnuť rýchlu návratnosť celého vsakovacieho systému. Voči klasickému riešeniu štrkovými trativodmi majú vsakovacie bloky jednoznačné výhody. Štrkové trativody majú využiteľný objem len do 30%, čo znamená, že objem výkopových prác musí byť až trojnásobný voči vsakovacím blokom, je potrebná väčšia pôdorysná plocha a objem zeminy, ktorú treba uskladniť, je až trojnásobne väčší.

Bloky Wavin Azura sú vyrobené z polypropylénu, vyznačujú sa vysokou únosnosťou, a vysokým akumulačným koeficientom až 95%. Kompaktné rozmery a nízka hmotnosť umožňuje rýchlu a jednoduchú montáž. Bloky môžu byť uložené pod parkovacími plochami a trvalo zaťažené dopravou. Minimálne krytie blokov je 40cm, pri zaťažení osobnou dopravou 80cm, pri zaťažení kamiónovou dopravou minimálne 120cm. Dovolená hĺbka uloženia blokov je do 3m.

V priloženom letáku nájdete postup ako si predbežne určiť koľko vsakovacích blokov bude treba pre váš objekt a koľko bude vsakovacie zariadenie stáť.

Ak potrebujete technickú konzultáciu, neváhajte nás kontaktovať na.Spoločnosť Wavin na slovenskom trhu ponúka okrem rúrového materiálu aj vsakovací systém, ktorý prevažne dodáva na veľké objekty.

intesio@wavin.sk

Leták Wavin vsakovacie boxy AZURA.pdf

Zobrazenia: 17098

Komentár


STAVEBNÝ DOZOR
Komentár osoby Ladislav Mihálik o Apríl 20, 2012 na 20:06

zaujímavý nápad, ak je to rádovo lacnejšie, ako porovnateľná prefabrikovaná retenčné nádrž tak nie je o čom 


PROJEKTANT
Komentár osoby Milan Olšavský o Apríl 19, 2012 na 19:24

Tiež sme teraz tie koše použili a stojí na nich parkovisko , dúfam, že vydržia.


PROJEKTANT
Komentár osoby Peter Mišenčík o Apríl 19, 2012 na 19:22

Super , že tie vsakovacie koše zvládajú také zaťaženia ako nákladné autá :-)

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby