Moderný rekreačný dom na prenájom, nachádzajúci sa v prímorskej oblasti.

Dom, ktorý nahradil pôvodnú budovu z 18. storočia, sa nachádza v Thorpeness v Anglicku. Jedná sa o rekreačnú stavbu, ktorá je na prenájom. Stavba je súčasťou stavebného programu organizácie "Living Architecture" (žijúca architektúra).

K udeleniu stavebného povolenia bolo nevyhnutné, aby mal podobu typického britského prímorského domu a zapadol tak do okolitého prostredia. Podkrovné (spálňové) poschodie sa pohráva s formálnym vystupovaním stavby. Prízemné poschodie je navrhnuté v úplne odlišnom štýle. Vzniká tak veľmi zaujímavý kontrast medzi súkromím horného poschodia a spoločným prízemím. Obývacie priestory a terasy sú obklopené piesočnými presypmi. Tie zaisťujú ochranu pred silnými vetrami a otvárajú rovnomerný výhľad do všetkých smerov.

Rohy domu môžu byť otvorené posuvnými dverami, čo ešte umocňuje plávajúci vzhľad horného poschodia. Kontrast sa vyskytuje aj v použitých materiáloch. Na prvom nadzemnom podlaží je použitý betón, sklo a hliník, horné poschodie je potom skonštruované a obložené masívnym tmavým drevom, rovnako ako ďalšie budovy v tejto prímorskej rekreačnej oblasti plnej kontrastov.

Miesto :  Suffolk, Veľká Británia

Autor : Jarmund / Vigsnaes MNAL Architects AS

Zdroj : world architecture news

Zobrazenia: 656

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby