Za posledných desať rokov vypracoval Andrew Frontini niekoľko ocenený projektov a zastáva funkciu riaditeľa návrhov spoločnosti Shore Tilbe Irvin & Partners. Vytvoril interdisciplinárnu dizajnovú kultúru a oživil portfólio firmy sériou inovatívnych verejných ako aj inštitucionálnych budov.

 

V roku 2010 došlo k spojeniu firmy so spoločnosťou Perkins + Will a Shore Tilbe Perkins + Will sa stalo druhým Kanadským štúdiom spoločnosti. Zaoberá sa najmä vytváraním unikátnej verejnej architektúry s poetickým nádychom. Proces vytvárania návrhu stavia na inovatívnej aplikáciiuž dostupných technológií pri tvorbe delikátneho architektonického výrazu. Napríklad, zovňajšok budovy Engineering Five, patriacej University of Waterloo predstavuje abstraktné grafické pole, na pozadí ktorého sa zobrazuje výraz pohybu verejnosti a spoločenského priestoru.

 

Budova Hazel Mcallion Academic Learning Center je akademická knižnica, ktorej dizajn sa inšpiroval japonskými trojrozmernými hlavolamovými skrinkami. Odozva budovy na prostredie kampusu je artikulovaná silným kontrastom materiálov a sériou manipulácií s dojmom objemu a budova.

 

Oba projekty využívajú abstrakciu aby transcendovali normatívnu architektúru v prospech destilovaného primárneho dojmu. Konvencie okien, dverí a podlahy podporujú vnímanie materiálov a formy, ktorá v prirodzenom kontexte silno rezonuje. Tieto budovy definujú silný, novodobý obraz inštitúcií a vytvárajú nového ducha spoločenskej a intelektuálnej konvergencie.

Zdroj :WORLD ARCHITECTURE NEWS

Zobrazenia: 514

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby