Hypermoderné turistické centrum od Circa Architecture v Coles Bay v Austrálii predstavuje novú definíciu luxusného ubytovania, ktoré v ničom nenarúša prirodzenú krásu tichej pobrežnej oblasti. Rezort sa nachádza na mieste niekdajšieho karavanového parku. Saffire Resort je intímne útočisko pre cestovateľov z celého sveta, ktorí hľadajú moderné ubytovania na vysokej úrovni. Budovanie na tomto mieste bolo náročné vďaka jeho stavu, v akom ho zanechali predchádzajúci majitelia, čo znamenalo, že projekt bol nie len konštrukčný ale aj opravný.

Výsledkom však je moderný hotelový komplex, ktorého architektonická realizácia zámerne usmerňuje pohľad pozorovateľa na okolitú flóru tým, že ju opakovane zastiera a odhaľuje. Tieto panoramatické pohľady sa otvárajú cez veľké okná, ktoré sa tiahnu po celej dĺžke spoločenských priestorov, ktoré sú zasa posiate pohodlnými možnosťami na sedenie, z ktorého je nádherný výhľad na zátoku.

 

Farby, materiály, forma a rozmery – všetky nachádzajú inšpiráciu v okolitej prírode, ktorá v spojení s panoramatickým výhľadom  vytvára intímny vzťah medzi návštevníkmi a ich prirodzeným prostredím, pričom sú neustále obklopení luxusom hotela. Veľké rozmery hlavnej budovy sú v kontraste so súkromnými izbami, ktorých je v hoteli 20.

 
Nájsť viac podobných fotografií na Stavebnictvo.sk - Pre tých čo pomáhajú, alebo chcú lepšie bývať.

Hlavná budova (Útočisko) má vstup zo zadnej strany, ktorý uvádza hostí do lobby rozmerov obrovskej jaskyne, v ktorej sa nachádzajú recepcia, bar, reštaurácia a ďalšie zariadenia. Pozornosť bola kladená aj na udržateľné postupy pri spracovaní dažďovej vody, ktorá sa zhromažďuje na streche a rozvádza do jazierok.

Zdroj :WORLD ARCHITECTURE NEWS

Zobrazenia: 324

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby