Farebný kontrast...

 Táto vila od spoločnosti Avanto Architects Ltd sa nachádza na ostrove v tvarekríža, je otočená na sever a východ. Krížový tvar tejto jednoduchej vily otvára štyri úplne rozdielne výhľady, priestor je otvorený no zároveň jasne rozlíšený. Exteriér je celý čierny, čo kontrastuje svetlý, bledý interiér pričom hlavný je zámer, že tmavý exteriér spôsobuje, že dom pri pohľade od jazera úplne mizne.

 

Strecha je plochá, čo pôsobí trochu ironicky pri pohľade na klišé modernej architektúry. Budova je dobre izolovaná a vykurovaná výlučne drevom, čo minimalizuje škodliviny vypúšťané do ovzdušia. Budova nedisponuje tečúcou vodou a elektrickú energiu dodáva slnečné žiarenie.

 

Jednoduchý a asketický život na vidieku sa drasticky odlišuje od hektického mestského života a ponúka možnosť viesť život s minimálnym dopadom na prírodu.

Zdroj : World Architecture News

Zobrazenia: 1090

Komentár


PROJEKTANT
Komentár osoby Milan Olšavský o Máj 10, 2011 na 9:50
To je pravda tiež nerozumiem prečo to páni z Avanto Architects nazvali vilou :-) ale asi lepšie to zneje ako chata :-)

DIZAJNÉR
Komentár osoby Ing.Hruskó Krisztián,PhD. o Máj 10, 2011 na 9:25

Ten, kto nazval tento obytný kontajnér vilou je riadne "šikovný". Gratulujem mu, je to pekná minimalistická, nedá sa nato povedať fakt ani jedno škaredé slovo... Ešte jedna drobnosť, moja drahá odfotila 300 ročný domček pri Paríži. Úžasný 300ročný vývoj v bytovej architektúre. :(

 

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby