Renaissance Hotel v parku Zhongshan je päť-hviezdičkový hotel v srdci Šanghaja. Bol dokončený v decembri roku 2008. Je priamo prepojený s rušným prepravným uzlom, ktorý spája rôzne stanice metra a tak poskytuje jednoduchý prístup k hlavným atrakciám mesta. Hotel so 672 izbami bol navrhnutý ako tichá oáza, izolovaná od rušného mestského života.

Dizajn hotela sa inšpiroval čínskymi kvetinami, ktoré je možné nájsť v priľahlom parku Zhongshan. Elegantné formy a bohaté farby reflektujú okolie hotela a vytvárajú štýlový a pohodlný hotelový zážitok. Dizajn prvého poschodia a vchodovej oblasti ako aj „sky lobby“ na 25 poschodí dotvárajú siluety kvetín čínskej slivky. Lotosový kvet sprevádza dizajn hotelovej reštaurácie a čajovne, čo týmto miestam dodáva nádych Ázie a dojem tepla a sofistikovanosti.

 

Hotel sa rozprestiera na 24 až 59 poschodí, nad osem-poschodovým nákupným centrom a 15 poschodovým obchodným centrom a ponúka panoramatický pohľad na mesto. Hotel sa stal ikonou mesta a je viditeľný z každej časti Šanghaja. Snaží sa byť prvým v svojej triede.

 

Zdroj : World Architecture News

architecture design, modern architecture, and green architecture

Zobrazenia: 350

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby