dilatácia medzi stenou a systémovou doskou suchého podlahového kúrenia

systém suchého podlahového kúrenia realizujeme od tohto roku a stretli sme sa s dosť veľkým úspechom pokiaľ zákazník vie čo chce. výrobca doporučuje okrajovú dilatačnú pásku medzi stenou a systémovými doskami. je dilatácia PE/AL/PE trubky taká že je páska nutná ??

 

Zobrazenia: 2848

Odpovedať na toto

Odpovede na túto diskusiu

Použitie akusticky pohltivých  materiálov a dôsledné prevedenie  detailov ku ktorým patrí aj  napojenia podlahy na stenu umožňujú elimináciu akustických mostov, čím sa zabráni šíreniu kročajového  hluku. K zníženiu šírenia hluku prispievajú práve dilatačné okrajové pásy izolácie, ktoré prerušia styk podlahovej konštrukcie so stenou.

súhlasím aj keď systémové dosky MAINFLOOR sú z dostatočne zvuko pohltivého materiálu ( styropor ). skôr si myslím že by okrajová páska mohla eliminovať dilatáciu trubky v pozdĺžnom smere a tým tlačí na systémové dosky, ktoré sa môžu tým posúvať.

Ak je Styropor z elastifikovaného penového polystyrénu potom funguje dobre pri pohlcovaní kročajového hluku, v tom prípade by okrajové pásky mali slúžiť len na elimináciu pohybov podlahového systému a nášľapnej vrstvy podlahy.

presne to som si myslel :o)

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby