Dobry den

Ma niekdo skusenosti s priznanym drevenym stropom? Chcem ho instalovat na prizemy. Neviem vsak ci je potrebne ho riesit uz pocas hrubej stavby, alebo staci po vytiahnuti murov a stropov. Tramy z dreva je potrebne osadit do nosnej steny ?

Vopred dakujem za radu.

Zobrazenia: 1861

Odpovede pre túto diskusiu sú uzavreté.

Odpovede na túto diskusiu

ten priznany dreveny strop bude nosny alebo len na efekt ? Tak či onak určite by som tramy kotvil do nosnej steny najlepsie do venca , existuju rozne kovania ktorými viete dosiahnut ciste detaily napriklad od firmy halfen alebo Bova pripadne sa moze pouzit tesarsky spoj , moznosti kotvenia je viacero. Ak tramy nebudu nosne tak ich mozno realizovat po dokoceni hrubej stavby. Výhodné by bolo aj použitie spriahnutého drevo betónového stropu kde by ale tramy plnili aj nosnu funkciu.

Strop bude iba na efekt. Nebude nosný, zároveň by som chcel aby bol kotvený v obvodovej stene. Neviem však či je to nutné realizovať už počas výstavby hrubej stavby, alebo tento priznaný strop stačí riešiť neskoršie. Nad tento drevený strop pôjde ešte strop z vložiek uložený v nosníkoch.

Stačí neskôr, ale spravil by som ho skôr ako pred zrealizovaním omietok 

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby