Ahojte. Máme chatu na dobrom mieste,radi tam chodíme, je čiastočne drevená, čiastočne murovaná. Má také priedomie (gánok) v tvare "L" , ale keďze tam chceme tráviť viac času aj v zime, uvažujeme o zasklení aspoN jednej časti. Som murár a viem hocičo iné okolo domu spraviť, ale na toto si netrúfam...a vobec nemám šajnu čo by to stálo. Nemáte s týmto niekto skúsenosti? dakujem
Značky:
Dobrý večer, robili sme niečo podobné, ale kedže nové eurookná by boli ako päsť na oko, tak sme zohnali krásne staré historické okná a z gánku sa vytvorila kvázi zimná záhrada - svieti tam slniečko celý deň, takže je to príjemný priestor aj v zime. Ono by to chcelo vidieť aspoň fotku, malo by to byť urobené s citom, aby to nevyzeralo ako to často na našich domoch vyzerá ...
A odkiaľ ste zháňali historické okná? Možno plastové ani nie, skôr hliník čítam že je na také väčšie otvorené priestory vhodný. A to je pravda, že všetko sa musí zladiť s domom aj s okolím, lebo len také pozliepané vyzerajú strašne. Možno nejaký architekt keby to videl a vedel niečo vymyslieť.
... mali sme výborný zdroj zo starej školy z 19.storočia. hliníkové okná sú fajn, len to treba nejak zladiť - to chce mať dobré oko a dobrý vskus - skúste zavesiť pár fotiek, nech Vám architekti niečo nahodia ... predvolebná výzva :D))
Ak máš kamaráta architekta čo by ti to vedel tak neváhaj, lebo inak sú dosť drahí (viem z vlastnej skúsenosti, že aj "kamarátka" mi polku domu navrhla vraj za "kamarátsku" cenu a bola to iná pálka. Radšej by som sa na tvojom mieste už obrátil na konkrétnu firmu, ktorá to stavia, ktorá má s tým skúsenosti a hneď by si ich využil aj na prácu a vyšlo by ťa to cenovo lepšie. Keď tak môžem ti dohodiť jeden tip. Do takéhoto treba investovať, aby ti v zime neprefukovalo a nemal si tam chladno. Isto aj nejaké podlahové kúrenie by som zvolil.
... chudina kamarátka - budˇVám to nenavrhla dobre alebo to neviete oceniť ... čo sa týka podlahovky na gánku domčeka, tak to bude podľa mňa dobrý mord - bude to vyzerať hrozne a navyše spotreba brutálna ... ale zavisí to od vkusu pána a pani domu - proti gustu žiaden dišputát ...
:)
No popravde ste mali aj pravdu. Dalo to zabrať kadekomu kto na to pozeral a už som sa na to vykašľal a najal si firmu CB Mont http://cbmont.sk/sk/produkty/presklenne-plne-steny-a-plaste/ Oni pozreli dali mi návrh akoby to malo vyzerať a pustili sa do toho. Na zimu som už mal zasklené.
Vypracujeme svetlotechnický posudok.
svetlotechnika - vypracujeme svetlotechnický posudok pre Váš projekt.