V poradí užž tretí 1. máj oslávi Cvernovka otvorením dverí širokej verejnosti. Návštevníci budú mať opäť po roku možžnosť stráviť Sviatok práce vo veľkorysých priestoroch bývalej fabriky na nite a nahliadnuť do ateliérov dizajnérov, architektov a umelcov.

V stredu 1. mája ich pre vás vyvetrajú, poupratujú a radi privítajú všetkých, ktorých vždžy zaujímalo, čo sa v deje za starými múrmi budovy na Páričkovej 18.

Od 10:00 do 20:00 ochotne ukᾞu svoje práce, pracoviská aj obývačky a postarajú sa aj o občerstvenie. Okrem toho bude pripravené množžstvo zaujímavých atrakcií ako napríklad 3D tlačiareň, autodráha, alebo fotostena s bývalými robotníčkami.

Cvernovka, alebo aj bývalé závody MDŽŽ, v minulosti patrila medzi najväčšie továrne svojho druhu v Európe. V rokoch 1903 – 2003 sa tu spracovávala bavlna a užž spracovaná sa vyvើala do celého sveta. V súčastnosti je jednou z posledných pozostatkov industriálnej minulosti Bratislavy a miesto pre svoje ateliéry si v nej našlo množžstvo výtvarníkov, dizajnérov, architektov, fotografov, či módnych tvorcov.

1. máj v Cvernovke pre Vás pripravujú Oximoron, Nice Architects, Centrum, Bavlna, 20-21, atelier 5, atelier 8, atelier 12, atelier 220, Vinyllo, Connect a ďalší.

Priestor nie je bezbariérový, ale v prípade potreby je možžné použžiť nákladný výťah vo dvore.

Všetci sú vítaní – deti dostanú malinovku a psy vodu do misky.

Zobrazenia: 461

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby