Kuchyňa je srdcom každej domácnosti. Vďaka rýchlemu rozvoju technológií sa veľa bežných vecí mení tak, aby nám uľahčili život. Odborníčka z Hornbachu radí, ktoré sú najužitočnejšie moderné vychytávky do vašej kuchyne.

Renovácia kuchyne neznamená iba úpravu úložných priestorov či samotného rozloženia linky. V kuchyni zvyčajne nájdeme mnoho zariadení, ktoré nám uľahčujú prípravu pokrmov.  Technologické nároky domácností ale neustále rastú. Aj preto je výmena starých spotrebičov za nové nevyhnutným krokom nielen k zvyšovaniu užívateľského komfortu, ale tiež šetreniu energií a znižovaniu uhlíkovej stopy. 

LED osvetlenie

Kuchyňa je jedinečný priestor v dome, ktoré spája hneď niekoľko funkcií. Okrem prípravy pokrmov je tiež centrom rodinných stretnutí či miestom pre domáce úlohy a prácu. V kuchyni si preto nevystačíte s jedným centrálnym svetlom. „Na rozdiel od iných miestností nejde v kuchyni iba o svetelnú pohodu. Dôležité je praktické osvetlenie zón podľa druhu činností. Okrem centrálneho svetla využívajte aj doplnkové svietidlá, ktoré zaistia bezpečnú prácu. Výhodné sú LED svetlá, ktoré sú výkonné, energeticky efektívne a dlho vydržia. Siahnuť môžete aj po SMART osvetlení, ktoré vám umožní regulovať intenzitu svetla, farbu a teplotu a tak dosiahnuť želanú atmosféru,“ radí Adéla Kadlečíková, odborníčka na kuchyne v projektových marketoch Hornbach.

Dotykové batérie

Patria k špeciálnym druhom kuchynských armatúr, ktoré sa ovládajú dotykom. Tieto batérie sú na trhu pomerne dlho, no s technologickým pokrokom prichádzajú stále s novšími vylepšeniami a funkciami. „Obrovskou výhodou dotykových batérií sú situácie, kedy máte obe ruky plné alebo špinavé. Jednoduchým dotykom kdekoľvek na armatúre vodu otvoríte, alebo zatvoríte. Mnohé batérie dnes už majú aj funkciu automatického vypnutia či dokonca filtrácie vody. Armatúry s filtráciou nielen že odstraňujú z vody chlór a ťažké kovy, zároveň redukujú tvorbu vodného kameňa, a zlepšujú chuť vody “ hovorí odborníčka z Hornbachu.

Kompaktné elektrické grily

Ak milujete letné grilovanie a radi by ste si dopriali chutné grilované pokrmy aj uprostred zimy, ideálnym riešením je kompaktný elektrický gril. „Elektrické grily nevytvárajú dym a umožňujú pripraviť zdravšie jedlá s minimálnym použitím tuku. Rýchlo sa zahrejú a teplotu je možné jednoducho regulovať. Zvyčajne majú elektrické grily antiadhézny povrch, a sú vybavené táckou na odkvapkávanie mastnoty. Veľmi dobre sa čistia a nedoceniteľnou výhodou je možnosť umývania grilovacej plochy v umývačke,“ vysvetľuje Adéla Kadlečíková.

Recirkulačný digestor

Sú stále viac populárne, a to predovšetkým v priestoroch, kde nie je možné napojenie na odťahové potrubie. Súčasťou recirkulačného digestoru sú okrem filtrov proti mastnote aj uhlíkové filtre. Nasatý vzduch nimi prechádza, a vracia sa späť do miestnosti v prefiltrovanom stave. Uhlíkové filtre zlepšujú nielen vzduch v miestnosti, ale zároveň predlžujú životnosť digestora. Vymieňajú sa podľa frekvencie varenia. Moderné modely sú často vybavené dotykovým displejom a úsporným LED osvetlením, pre dokonalé osvetlenie varnej dosky. „V našej ponuke nájdete aj digestory s funkciou automatického odvetrávania. Táto funkcia v pravidelných intervaloch zaisťuje čistenie vzduchu v miestnosti, a tým prispieva ku komfortnému bývaniu,“ hovorí odborníčka.

Bezdotykový odpadkový kôš

S pokrokom technológie sa skutočne menia aj tie najbanálnejšie veci v našich domácnostiach. Dotýkanie sa odpadkového koša nie je hygienické, a to najmä v kuchyni. „Pomocou bezdotykových košov automaticky otvoríte a zatvoríte veko koša bez toho, aby ste sa koša fyzicky dotkli. Bezdotykové koše fungujú na báze infračerveného senzoru, ktorý zaznamená pohyb ruky alebo objektu v jeho blízkosti. Keď senzor zaznamená pohyb, veko sa automaticky otvorí a po vhodení odpadkov zatvorí. Vďaka hands-free technológii sú tieto koše veľmi pohodlné a hygienické,“ dodáva odborníčka z Hornbachu.

Zobrazenia: 67

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby