Dávam do pozornosti zaujímavý produkt - ProgeCAD  Professional 2010.

Patrí do skupiny software na jadre IntelliCAD. Podľa môjho názoru má najlepší pomer cena/výkon. 

Vyvíja ho talianská firma progesoft, a osvedčil sa ako CAD nástroj pre strojných inžinierov, architektov, projektantov, elektrotechnikov – práve preto, lebo pracuje spoľahlivo vo formáte DWG/DXF. Dnes ho vo svete využíva viac ako 150.000 užívateľov, a na našom trhu sa dodáva v CZ alebo EN verzii. ProgeCAD 2010 pracuje na jadre IntelliCAD 6.6, je cenovo dostupný (už od 255.-€) a plne kompatibilný s Windows 7. ProgeCAD 2010 podporuje formát DWG 2010.

Ovládanie je optimalizované pre užívateľov AutoCAD®. Kompatibilný je formát čiar, hladín, šrafov, blokov. Samozrejmosťou je príkazový riadok, klávesové skratky, Lisp, VBA.

Ak sa rozhodnete vyskúšať plnefunkčnú 30 dennú demoverziu progeCAD, určite oceníte knižnicu 11.000 prvkov z oblasti architektúry, elektro, strojárstva a ďalších oblastí.

Nechýbajú ani externé referencie, či bloky s atribútmi.

Ja často využívam unikátnu funkciu importu PDF do DWG, ktorá je v cene produktu.

 

Ako je progeCAD licencovaný?

 
ProgeCAD je dostupný v licenciách:

  • Single - 255.-€ bez DPH

„SL“ je klasická „single“ licencia, umožňujúca nainštalovať progeCAD na 1 počítač. Samozrejme nie je problém preniesť licenciu na nové PC, po predchádzajúcej deinštalácii.  
 

  • USB - 377.-€ bez DPH

„USB“ verzia je prenosná licencia, ktorú môžete mať nainštalovanú napr. v práci na PC, notebooku a doma na PC. Program sa spustí len tam, kde je zasunutý dodaný USB k´úč.
 

  • NLM - 377.-€ bez DPH / 1 licencia v LAN sieti

„NLM“ je sieťová verzia - plávajúca licencia. Program je nainštalovaný na ľubovoľnom počte PC v lokálnej sieti a server dovolí spustiť v jednom okamihu len toľko licencií, koľko je zakúpených. 

Licencie pre školy a študentov

ProgeCAD je dodávaný pre školy úplne zadarmo. Škola ho môže nainštalovať na ľubovoľný počet PC v škole, u učiteľov i žiakov na domáce PC.


Ďaľšie zaujímavosti

  • Príjemná je prítomnosť prepojenia s Google Earth priamo v programe
  • Stavební inžinieri, alebo geodet určite ocenia “WiniTopo“, ktorá umožňuje konverzovať rastrové obrázky do vektorov a tvoriť tak vektorové mapy podľa naskenovaných papierových podkladov.

progecad-2010-csy-02.jpg

 

Aj 3D priestor?

Aj keď sa progeCAD osvedčil hlavne v oblasti 2D kreslenia má plne využiteľné i funkcie pre 3D modelovanie. ProgeCAD obsahuje všetky štandardné funkcie 3D modelovania, ako tvorbu telies, booelovské operácie, vysunutie, rotáciu atď. Vymodelované 3D ACIS objekty je možné priamo v progeCADu renderovať, aj keď render nie je až tak oslňujúci.
ProgeCAD obsahuje nástroj Render Export, ktorým je možné celú vymodelovanú scénu exportovať vo formátoch pre Blender (.lwo), 3D Studio (.3ds), alebo Pov-Ray (.pov) a render urobiť v rendrovacích profi programoch.

progecad-2010-csy-04.jpg


Slovo na záver
Ak hľadáte spoľahlivý CAD nástroj za priaznivú cenu a nechcete meniť svoje pracovné návyky z AutoCAD je ProgeCAD ideálnym riešením.

Vyzdvihujem predovšetkým:

  • AutoCAD® users friendly
  • DWG 2.5 - DWG 2010
  • Import PDF do DXF
  • Knižnica 11.000 prvkov
  • SL, USB, NLM verzie
  • 30 denné plná DEMOVERZIA  TU
  • Videomanuál v CZ jazyku TU
  • priaznivá cena od 255.-€

Ak sa chcete dozvedieť viac kliknite na www.cadsystemy.sk

Nabudúce si povieme niečo o ďalšom z produktov na jadre IntelliCAD - 4M CAD.

 

Zobrazenia: 2580

Komentár


ARCHITEKT
Komentár osoby Martin Procházka o Marec 8, 2011 na 11:59
áno to bol určite impuls priamo od vývojarov , predpokladám že predajcovia môžu hýbať s cenou iba toľko, koľko vývojari dovolia  (alebo nejaký hlavný manažment) - áno zatiaľ je to skôr pikoška pri softwari, ale povedal by som že tento trend naštartovala aj momentálne jedna z najdiskutovanejších firiem v IT svete Groupon pre hromadné nakupovanie. Ťažko povedať ako často sa takéto akcie dajú robiť na software.

GRAFIK
Komentár osoby Ondrej Vandák o Marec 8, 2011 na 11:47
Zaujimave, ale zľava z 1200 na 40 to je zľava 96,7%. To si môže dovoliť iba vývojárska firma, ale aj tie majú záväzky k predajcom. Je skôr "pikoška".

ARCHITEKT
Komentár osoby Martin Procházka o Marec 8, 2011 na 11:01
tiež by som doporučil vyskúšať viac cadov pred rozhodnutím ktorý používať (to však platí pre software všeobecne, mám jedného kolegu ktorému špeciálny software pre vizualizácie jednoducho nesadol, po 3 rokoch presedlal na iný, úplne rovnakého typu a je spokojný ) , čo sa týka financovania softwaru, prvý krát som narazil pred pár týždňami pri jednom programe na nízku cenu pomocou hromadného nakupovania. Cena klesla z 1200 $ na 40 $ (ešte teraz je zlacnený, ale už "iba" na 120$ - je to software pre špeciálne animácie). Podmienkou bolo zaplatenie dopredu a dostatočný počet kupujúcich. Ak by sa nenazbieralo dosť ľudí ktorý si program kúpia, tak peniaze vrátia. Samotná akcia tým, že bola veľmi zaujímavá sa dostala medzi veľa grafikov, dostatok užívateľov sa nazbieral a dostali ho za sľúbených 40 $. Nie je pochýb že si ho niektorý užívatelia kúpili iba "do zásoby", ale softwarovi developeri boli spokojný, pretože sa vyzbierali potrebné financie na vývoj, mali obrovskú reklamu, rozšírila sa základňa a užívatelia boli spokojný takisto

PROJEKTANT
Komentár osoby Ing. Juraj Danko o Február 26, 2011 na 12:30
Ja som vyskúšal možno všetky alternatívy AutoCADu. Nakoniec som skončil pri ZWCade. Zo všetkých dostupných alternativ je ZWCad asi najbližšie k AutoCadu (100% kompatibilita výkresov) ale samozrejme je asi aj najdrahší z tých alterntív - ZWCad 2011 Profesional stojí 620 eur bez DPH. Ja už používam ZWCad od roku 2009 a som s ním veľmi spokojný.

ARCHITEKT
Komentár osoby Martin Procházka o Február 25, 2011 na 16:01
Ceny cad systémov stále klesajú, nebude to za chvíľu tak, že budú zadarmo a ich vývoj bude financovaný napríklad cez školenia alebo nejaký iný spôsob ?

GRAFIK
Komentár osoby Ondrej Vandák o Február 21, 2011 na 10:23

ZwCAD patrí medzi najlepšie odladené IntelliCADy. Treba zvažovať pomer cena/výkon. progeCAD napr. nemá dynamické vstupy, ale zase má implementovany pdf2CAD, ktorý osamote stojí 69.-€.

Takže stojí za zváženie ZWCAD v STandard od 560.- € , progeCAD v Professional od 255.-€. Naozaj je dobre, že výber sa rozširuje a každý si môže vybrať podľa toho čo preferuje  :-)


ODBORNÁ VEREJNOSŤ
Komentár osoby Ing. Pavol Ruják o Február 21, 2011 na 10:02

Osobne ale dávam prednosť softvéru ZwCAD, ktorý sa na AutoCAD najviac podobá (v niektorých smeroch je ešte viac vylepšený) a pracuje tiež na jadre Intelli CAD - myslím, že rozdiely medzi softvérmi na platforme Intelli CAD sú minimálne.

Prednosť dávam ZwCADu hlavne kvôli rýchlosti a spoľahlivej kompaktibilite (otváraniu a čítaniu všetkých výkresov, aj tých, ktoré sú vytvorené v inom programe) s výkresmi dwg.

Je dobré, že je viacero týchto "cadovských" softvérov, aj keď AutoCAD zostane asi ešte dlho výnimočný a smerodajný.


GRAFIK
Komentár osoby Ondrej Vandák o Február 18, 2011 na 16:01
Presne tak. :-)

ARCHITEKT
Komentár osoby Martin Procházka o Február 18, 2011 na 15:44
vďaka, vyzerá to že ten cad nie je ledajaké orezávatko :) (často sa ma niekto pýta či nepoznám samostatný konvert do vektorov, takto je to všetko v jednom)

GRAFIK
Komentár osoby Ondrej Vandák o Február 18, 2011 na 15:35

K úprave rastrových obrázkov slúži Menu/Obrázek - je tam mnoho funkcii pre manipuláciu s obrázkami.

http://www.youtube.com/watch?v=HV0FTOwcAoQ

USB verzia je naozaj najefektívnejšie riešenie.

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby