Studio RHE predstavilo návrh pre nový Eco-vežiak, vstupnú bránu do južného Londýna, dejiska Olympijský hier v roku 2012.

Studio RHE nedávno predložilo návrhy  pre projekt situovaný v Newhame, jednej z najchudobnejších častí Londýna, kde chcú postaviť nový obytný komplex. Budova má mať 24 poschodí  a jej oficiálny názov má byť Silvertree. Z dvoch strán majú jej fasádu pokrývať farebné panely, ktoré nebudú poskytovať len tieň, ale aj elektrickú energiu, získanú zo zabudovaných fotoelektrických článkov. Tretia strana je zvislý zelený les, rastúci na otvorených terasách a balkónoch.

 


Nájsť viac podobných fotografií na stavebnictvo.sk - O ľuďoch zo stavebníctva a všetkom súvisiacom.


Budova v sebe zahŕňa najmodernejší environmentálny dizajn aby bola čo najekologickejšia. Fasáda z tvarovaného hliníka zabezpečuje ochranu pred slnkom a vetrom. Okrem fotoelektrických článkov získava budova energiu aj z biomasy. Termálna efektivita je zaručená dobrou tepelnou izoláciou, uzatvárateľnými terasami, starostlivým plánovaním rozloženia okien a termálnych roliet.Budova ponúkne bývanie vysokého štandardu v 161 jednotkách rôznej veľkosti. Prvé podlažie obsahuje spoločnú otvorenú terasu. Prízemie je  vyhradené pre obchodné a kancelárske priestory, kaviarne a predajne.

 

Zdroj :WORLD ARCHITECTURE NEWS


Viete si predstaviť takéto bývanie na Slovensku?

Zobrazenia: 360

Komentár


DIZAJNÉR
Komentár osoby Ing.Hruskó Krisztián,PhD. o Marec 3, 2011 na 13:03

som zvedavý kedy zažijeme prvý mrakodrap zo slamy... :)

 


PROJEKTANT
Komentár osoby Milan Olšavský o Marec 3, 2011 na 12:27
Ja to vidím rovnako Lea, označenie EKO dal stavbe najskôr developer aby sa dom lepšie predával

PROJEKTANT
Komentár osoby Milan Olšavský o Marec 3, 2011 na 11:16
Označenie eko je veľmi populárne vo veľkomestách, ľudia čo parkujú v garáži toho vežiaka  tri autá z toho jedno SUV a raz do týždňa lietajú niekam pracovne. Majú lepší pocit, môžu povedať no a čo veď bývam v EKO dome :-)

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby