Export slnečných kolektorov do Veľkej Británie funguje bez problémov aj po Brexite

Najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, s.r.o. aj počas koronakrízy a opatrení proti nej pracuje na plné obrátky. Za prvý polrok 2021 zaznamenal o cca 25% vyššie tržby ako za rovnaké obdobie vlaňajška. Dominuje export do západnej Európy. Informuje o tom Alfréd Gottas, riaditeľ THERMO|SOLARU.

,,Máme silný prvý polrok. Trh sa od jari zobúdzal a z hľadiska predaja boli mesiace máj a jún 2021 najlepšie za posledné 3 roky. Darí sa nám v exporte, predovšetkým na západoeurópskych trhoch, ale čísla rastú aj v domácom predaji. Export do Veľkej Británie funguje bez problémov aj po Brexite. Obrazne povedané pre THERMO|SOLAR neexistujú žiadne hranice. V Maďarsku pomohlo opätovné spustenie podpory pre solárne systémy. Domáci trh dlhodobo podporujú poukážky SIEA z projektu Zelená domácnostiam II. Napriek problematickým dodávkam materiálov a komponentov máme zabezpečené zásobovanie a sme schopní kompletovať a predávať ucelené solárne systémy. V druhom polroku predpokladáme ďalšie zvýšenie predaja v západnej Európe,“ okomentoval vývoj na trhu A.Gottas.

Žiarske kolektory boli doteraz inštalované v 70 krajinách celého sveta a to aj na takých extrémnych miestach ako je najvyššia hora Nemecka Zugspitze, či Ohňová zem v Patagónii. Pracujú napríklad v Nepále, Argentíne, Botswane, Maroku, Ománe, Juhoafrickej republike, Austrálii, ale aj v Egypte, Jordánsku, či v americkej Kalifornii.


Komplexné služby

THERMO|SOLAR Žiar, s.r.o. je nielen najväčším slovenským výrobcom slnečných kolektorov, ale poskytuje aj ďalšie služby a produkty súvisiace s OZE. Počas viac ako 40 ročnej existencie vyrobil stovky tisíc solárnych systémov využívaných hlavne na prípravu teplej vody, ohrev vody v bazénoch, vykurovanie, výrobu priemyselného tepla a iné špeciálne účely. Spoločnosť je jediným priemyselným výrobcom plochých vákuových kolektorov, ktorých zásadnou prednosťou je veľmi dobrý pomer ceny a kvality.

THERMO|SOLAR poskytuje na slnečné kolektory 12 ročnú záruku. Na jednotlivé časti solárneho systému poskytujú záruku ich výrobcovia. Praxou overená životnosť slnečných kolektorov z produkcie žiarskej fabriky dosahuje 40 a viac rokov. Niektoré súčasti solárneho systému však potrebujú výmenu po uplynutí ich fyzickej alebo morálnej opotrebovanosti. Panely a nosné konštrukcie majú Hurikánový test, čiže sú testované na odolanie rýchlosti vetra až do cca 230 km/h. 

Výhodné poukážky na inštalácie OZE

Spoločnosť THERMO|SOLAR a jej partneri sú podľa dostupných informácií z hľadiska počtu realizovaných systémov dlhodobo najúspešnejšími zhotoviteľmi v SR, v rámci projektu Zelená domácnostiam. Priamo i prostredníctvom svojej širokej siete partnerov vykonali niekoľko tisíc úspešných realizácií nielen systémov so slnečnými kolektormi, ale aj fotovoltických systémov.

Najvýhodnejšie je použiť solárne systémy na prípravu teplej vody, kde reálne pokryjú 40 – 60 % ročnej potreby. V prípade solárneho systému a slnečných kolektorov z akciovej ponuky THERMO|SOLARU môžu domácnosti dostať podporu vo forme poukážok vo výške 781 až 1750 eur podľa typu a počtu kolektorov. Podpora predstavuje 35–50 % z ceny, ale nesmie presiahnuť 50 % z nákladov na kompletnú inštaláciu solárneho systému. Ročne tak môže domácnosť v rodinnom dome ušetriť aj viac ako 250 EUR za prípravu teplej vody pri solárnom systéme z THERMO|SOLARU. Návratnosť systému je so štátnou podporou na úrovni cca 7 rokov. Slnečné kolektory sa však vyplatia aj bez podpory a to aj pre bytové domy a firmy.

Ďalšie informácie sú na www.thermosolar.sk alebo na tel.: +421-45-601 6080

Zobrazenia: 51

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby