Kontakt:Partizánska 7395701, Bánovce nad Bebravou tel: +421 38 760 5895email: info@wavin.sk Web: www.wavin.sk

Tri roky výskumu odmenené: nové rúry s čadičovým vláknom sú na svete

 

Rúry FIBER BASALT PLUS pre rozvody vody a vykurovania uviedol na trh Wavin Ekoplastik, najväčší výrobca PPR na českom trhu. Výsledkom trojročného výskumu je unikátne materiálové zloženie, ktoré novinke zaručuje vysokú teplotnú a tlakovú odolnosť. Hlavnú úlohu pritom hrá polypropylén novej generácie a čadičové vlákno, ktoré je v konštrukcii rúr použité po prvýkrát na svete.

 

fiber_01_0.jpg

 

V Českej republike vyrábané rúry FIBER BASALT PLUS sú k dispozícii v priemeroch 20-125 mm a sú univerzálne použiteľné pre rozvody pitnej vody, ohriatej pitnej vody a vysokoteplotné vykurovanie.

Extrémne dlhá životnosť je zaistená použitím polypropylénu novej generácie PP-RCT, pričom vďaka jeho kombinácii s čadičovým vláknom dosahujú rúry FIBER BASLT PLUS trikrát menšiu teplotnú dĺžkovú rozťažnosť v porovnaní s celoplastovými rúrami z PPR.

Rúry netreba pred zváraním orezávať. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou rúr FIBER ponúka FIBER BASALT PLUS vyššiu tlakovú odolnosť pri vysokých teplotách až o 50 %, na základe reálnych meraní teplotnú odolnosť až 90 °C, vyšší prietok o 20 % a nižšiu hmotnosť o 15%.

 

Čadič (Bazalt) je materiál sopečného pôvodu, ktorý je pre svoje mimoriadne vlastnosti využívaný aj v iných odvetviach napríklad v automobilovom priemysle, pri výrobe lopatiek veterných mlynov, či pre komponenty lietadiel.

 

FIBER BASAL PLUS predstavuje unikátnu rúru budúcnosti, ktorá umožňuje využitie menších priemerov a zaisťuje vyššiu bezpečnosť prevádzky. Aj to je dôvod, prečo výrobca poskytuje na rúry FIBER BASALT PLUS záruku 10 rokov a deklaruje životnosť 50 rokov.

 

Nové rúry FIBER BASAL PLUS boli predstavené na nedávnych svetových výstavách ISH vo Frankfurte nad Mohanom a Aquatherm v Moskve, kde sa stali jednou z najvýraznejších noviniek v oblasti rozvodov vody a vykurovania. Túto skutočnosť potvrdil okrem iného i veľký záujem zo strany významných distribútorov z Európy a Ázie.

 

Čo je FIBER BASALT PLUS?

FIBER BASALT PLUS je unikátna 3vrstvová rúra vystužená s čadičovým vláknom a PP-RCT – polypropylénom novej generácie. Jedná sa o jedinečný výrobok s dlhodobou bezpečnosťou počas prevádzky. Pre jednoduchú a rýchlu montáž.

 

fiber_02.jpg

 

Viac informácí nájdete na nasledovnom odkaze:

http://basalt.wavin-osma.cz

Zobrazenia: 694

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby