Bratislava, 4. januára 2016 – Zaujímavú interiérovú novinku predstavila na sklonku minulého roka spoločnosť Guardian Industries Glass Group. Ide o sklo, ktoré má za úlohu elegantne skryť televízory, monitory alebo prezentačné panely. Akonáhle sa obrazovka za sklom zapne, zrkadlo sa v momente stane priehľadným a môžete nerušene sledovať televízny program či firemnú prezentáciu. Inovatívne sklo navrhli inžinieri spoločnosti Guardian Industries Glass Group, ktorá ho vyrába vo svojom Maďarskom závode v Oroshaze. Guardian je popredným svetovým výrobcom vysoko kvalitných komerčných, rezidenčných, interiérových a automobilových sklenených výrobkov.

Sklo Dielectric Mirror je nájde svoje využitie v domácnostiach alebo firmách, kde je žiadúce, aby televízne obrazovky, displeje alebo premietacie plátna zostali elegentne skryté. Guardian ponúka Dielectric Mirror v dvoch verziách. Prvá, DM 60/40 odráža viac ako 57 % a prepúšťa 41 % svetla, vďaka čomu môže byť hlavným účelom jeho využitia zrkadlo. Trochu iný účel ponúka verzia DM 30/70, ktorá odráža zhruba 29 % a prepúšťa 69 % svetla, ak sa zapne obrazovka za sklom. To z produktu robí vhodné riešenie v prípade, že kľúčovým aspektom dizajnu je televízna obrazovka alebo displej.

 

Svojim špeciálnym vlastnostiam sklo Dielectric Mirror vďačí špeciálnej povrchovej úprave skla. Tá zníži rozptyl svetla, ktorý je spôsobený jeho vysokou absorpciou. To je u vysoko reflexných skiel bežné. Podľa výrobcu sklo dosahuje výborné výsledky aj v odstraňovaní nadbytočných tmavých prvkov, ktoré sa často vyskytujú v sklenených produktoch tohto typu. Odborníci Guardianu to považujú za jednu z hlavných komerčných výhod tohto produktu.

 

„Tieto vlastnosti riešia niektoré z najčastejších problémov súvisiacich s produktmi tohto typu,“ tvrdí Radek Matyáš, marketingový manažér spoločnosti Guardian Industries Slovensko. „Je napríklad bežné, že podobné produkty menia farbu len čo odraz svetla presiahne 45 %, alebo vykazujú nežiaduce zvyškové zafarbenie zrkadla, aj keď je displej vypnutý. Toto sa v prípade Guardian Dielectric Mirror nestáva.”

 

Produkt je dostupný v hrúbke 4 mm a 6 mm, od veľkosti Jumbo (3,21 x 6 m) po rôzne menšie veľkosti, ako aj v štandardne čírom skle Guardian UltraClear™ (s nízkym obsahom železa) alebo skle LamiClear. Sklo môže byť aj temperované a spracované ako laminované bezpečnostné sklo.

 

Radek Matyáš ďalej poznamenáva: „Sme radi, že zákazníkom, ktorým je tento špeciálny produkt určený, môžeme poskytnúť vyššiu flexibilitu. Sklá Dielectric Mirror totiž ponúkame aj v malých množstvách alebo v delených baleniach, ktoré sa môžu pridať do objednávky.”

 

Spoločnosť Guardian prvýkrát predstavila produkt Dielectric Mirror na výstave Glasstec v Düsseldorfe, Nemecku. Vyrába sa v závode spoločnosti Guardian v Maďarsku.

 

Zobrazenia: 312

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby