Hornbach Slovenská republika vydáva svoju prvú brožúru mapujúcu aktivity spoločnosti na poli spoločenskej zodpovednosti a udržateľného podnikania. Materská organizácia túto iniciatívu ešte podporila svojím reportom o uhlíkovej stope, ktorý obsahuje údaje nielen za celú skupinu Hornbach, ale aj za slovenský región. Brožúra Hornbachu sa v jednotlivých kapitolách venuje všetkým relevantným témam, od zamestnancov, cez sortiment a dodávateľov až po zákazníkov. Necháva nahliadnuť pod pokrievku udržateľného fungovania lídra na poli DIY.

istória spoločnosti Hornbach sa odvíja ako rodinný príbeh, ktorý je v odbore DIY na našom trhu jedinečný. Rovnako ako sú voči sebe ohľaduplní členovia rodiny, snaží sa i Hornbach minimalizovať dopady svojho podnikania na životné prostredie, a zároveň sa starať o svojich zamestnancov. „Naším cieľom je zaistiť, aby bolo zachované dobré pracovné prostredie pre všetkých, na všetkých úrovniach a kdekoľvek – v predajni, v call centre, v logistických centrách alebo centrále,“ hovorí Lada Šmolková, konateľka spoločnosti Hornbach pre Českú republiku a Slovensko. O zdravej firemnej kultúre svedčí aj priemerná doba zotrvania v zamestnaní v Hornbachu, ktorá je viac ako 9 rokov.

Udržateľnosť a spoločenská zodpovednosť

Hornbach sa zaviazal k udržateľnému a spoločensky zodpovednému podnikaniu. Svojim zákazníkom sa snaží ponúkať maximum produktov, ktoré buď spĺňajú podmienky trvalej udržateľnosti, alebo sú šetrné k prírode. Bezpodmienečným základom obchodných vzťahov je dodržiavanie medzinárodných ľudských práv a základných pracovných noriem. Dodržiavanie zásad ekologicky, spoločensky a eticky zodpovedného správania vyžaduje Hornbach na základe záväzných CSR noriem tiež od svojich obchodných partnerov. „Naším cieľom je predávať výlučne výrobky, o ktorých kvalite sme presvedčení a u ktorých sú nielen kvalita, ale aj bezpečnosť a užitočné vlastnosti na prvom mieste. A samozrejme spôsob, akým boli výrobky vyrobené – teda s ohľadom na dodržiavanie zodpovedajúcich pracovných podmienok,“ vysvetľuje konateľka Hornbach pre Česko a Slovensko Stanislava Hradilová.

Podpora nadácie a projektov

Rešpekt, zodpovednosť, spoľahlivosť, úprimnosť, uveriteľnosť a dôvera sú pre Hornbach veľmi dôležité – a to nielen z pohľadu CSR aktivít, ale aj záujmu o človeka, jeho bývanie i záhradu. Ostatne v tomto duchu sa nesú aj bežné kampane Hornbachu, ako napríklad tohtoročná „Vyraz do Hornbachu“ alebo minuloročná kampaň k Biodiverzite.

Spoločnosť Hornbach sa už dlhodobo podieľa aj na projektoch, ktoré zodpovedajú firemnému DNA. Cieľom firmy je motivovať a priniesť zmenu, ktorej výsledkom je zlepšenie životného prostredia. V piatok 10. júna prebehol na Slovensku už 16. ročník podujatia Naše Mesto, zameraného na pomoc komunitám a skrášľovania ulíc Slovenska. Hornbach je už tradičným partnerom tejto obľúbenej dobrovoľníckej akcii. Inak tomu nebolo ani tento rok. 

Vďaka finančnej podpore bolo možné zabezpečiť dobrovoľníkom potrebné náradie a pracovné pomôcky. Ochrana a zveľaďovanie životného prostredia je jedným z hlavných poslaní našej firmy. Preto sme sa pripojili ku komunite, ktorá má srdce na správnom mieste,“ uvádza Jaroslav Paděra, konateľ Hornbachu pre Slovenskú a Českú republiku.

Prvý míľnik a budúce kroky

Prvá brožúra o spoločenskej zodpovednosti Hornbachu bude mať v nasledujúcich rokoch samozrejme ďalšie pokračovanie tak, ako sa budú aj naďalej rozvíjať aktivity na poli spoločenskej zodpovednosti a udržateľného podnikania. Táto sumarizačná správa sa teší veľkej podpore materskej organizácie, kde nefinančný reporting patrí k bežným štandardom. Tento rok je navyše doplnený o vydanie prvého reportu o uhlíkovej stope Hornbachu International, ktorý obsahuje údaje aj za slovenský  región.

Linky k brožúram CSR: https://www.hornbach.sk/sluzby/nase-kroky-k-udrzatelnemu-podnikaniu/

Link na brožúru Hornbach International: https://bit.ly/HORNBACHuhlikovastopa

Zobrazenia: 85

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby