Už dávno nie je výsadou “bohatých” mať doma či v kancelárii systém inteligentnej elektroinštalácie. Tieto systémy prinášajú užívateľovi nespočetne veľa funkcií, ako napríklad zjednodušenie ovládania, zvýšenie komfortu, bezpečnosti, úspor a mnoho iných. Okrem iného umožňujú vzdialenú kontrolu, ovládanie pomocou multimédií a to všetko v reálnom čase.

Hľavným prínosom je riadenie všetkých technológií v domácnosti jednou riadiacou jednotkou . Centrálne riadenie prináša možnosť vytvárať užívateľské scény a vzájomne kombinovať jednotlivé funkčné celky. Napríklad pri spustení filmu z Vášho video archívu sa automaticky nastaví scéna kino – stlmí sa svetlo a zatiahnu sa žalúzie. Ďalším príkladom je odchod a príchod z domu, kde sa aktiváciou či deaktiváciou elektronického zabezpečovacieho systému vykonajú udalosti ako zhasnutie všetkých rozsvietených svietidiel, zmena režimu vykurovania alebo chladenia, či odpojenie chúlostivých spotrebičov ako sú kávovar, žehlička a pod.
.
Zabudli ste pri odchode z domu aktivovať alarm? Vzdialená aktivácia je možná jednoducho SMS správou, prípadne pomocou vzdialenej vzdialenej správy cez internet. Nespornou výhodou inteligentnej elektroinštalácie je možnosť vzdialeného ovládania a servisu prostredníctvom siete internet. SMS správy Vás môžu informovať o rôznych stavoch vo Vašom dome počas Vašej neprítomnosti – narušenie objektu, porucha vykurovania, či dokonca aj o tom, že Vaše deti sa vrátili zo školy a sú v bezpečí domova.
.
Ovládanie je zabezpečené pomocou inteligentných tlačidlových, prípadne dotykových grafických panelov. Dotykové panely umožňujú s prehľadom ovládať osvetlenie, vykurovanie, či multimédiá.
.
Multimediálne rozšírenie systému Vám umožňuje ovládanie celého domu pomocou diaľkového ovládača na Vašej televíznej obrazovke.Systém umožňuje ovládanie osvetlenia, vykurovania, IP kamier a pod. Ak Vám napr. zazvoní zvonček pri bráne, môžete sa jednoducho pozrieť pomocou IP kamery na televíznej orazovke, kto prichádza a odomknúť mu. Prehľadné menu umožňuje sledovanie televízie, prezeranie video, či foto archívu.

Zobrazenia: 802

Komentár


FIRMA
Komentár osoby Ing. Ján Jánošík o December 5, 2011 na 19:17

hm.... tiež by som to nemaloval tak že inteligetná inštalácia uberá na srdečnosti a komunikatívnosti jeho majiteľa...to je skôr dané jeho povahou .. ale myslím, že autor zabudol na jednu dosť podstanú výhodu.....je zásadný rozdiel vo flexibilite systému s "pevne zadrátovanou" inštaláciou a inteligentnou inštaláciou.. hlavne aj sa používajú bezdrátové komunikácie medzi medzi receptormi / čidlá, klávesnice, ovládače../ a výkonovými členmi/ svietidlá+ dekoračné osvetlenie, motory napr. žalúzií, vykorovanie, vetranie.../. Nie obyčajne  jednoduché riešenie  keď Vám zákazník v pevnej inštalácii niečo zmení / nová priečka, iné usporiedanie..../  v inteligentnej to býva obvykle jednoduchšie.


ARCHITEKT
Komentár osoby Martin Procházka o December 5, 2011 na 11:56

hmm...ja by som to takto čierne nevidel...nie vždy pri vchodových dverách stojí ten, koho som si pozval, a viem si to predstaviť že tieto systémy majú veľký prínos i pre imobilných alebo starších ľudí...


FIRMA
Komentár osoby Hagan Jaroslav o December 5, 2011 na 8:03

Ďakujem za komentáre.


ŠTUDENT
Komentár osoby Lukáš Filip o December 4, 2011 na 21:55

Mato  -  :-D

Zopar veci typu efektivne kurenie aktivacia alarmu sms ok, v podstate uzitocne veci (ked sa vsak zamyslim nad dalsimi investiciami bohvie kedy sa mi to zacne vracat) ale ostatne mi takisto pride priam protivne, clovek kedze je tvor pohodlny nebude o par rokov vediet ako sa otvaraju dvere. A v dome plnom kamier by som si pripadal ako v reality show. Alebo inteligentne chladnicky co vam objednaju jedlo :-D . Cas mu to aj tak neusetri kedze dnesny clovek ma fascinujuci vlastnost nemat nikdy cas na nic a je jedno akym hi-tecom sa obklopi :-) 


ŠTUDENT
Komentár osoby Matej Smetanka o December 4, 2011 na 21:39

pardón.. ale toto je choré.. načo vlastne žijeme medzi ľudmi ak ešte aj na privítanie známych musíme použiť citujem:

"Ak Vám napr. zazvoní zvonček pri bráne, môžete sa jednoducho pozrieť pomocou IP kamery na televíznej orazovke, kto prichádza a odomknúť mu."

ved nám stačí zatvoriť sa v čiernej guli s obrazovkou a žiť na všetko už máme "inteligentný systém" 

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby