Poznáte jadrové vŕtanie? Viete o čo ide?

Jadrové vŕtanie by sme mohli charakterizovať ako rezanie panelov muriva alebo železobetónu, na ktoré sa používajú diamantové segmenty uložené v kruhovom stave vrtáka-korunky. Keďže hovoríme o jadrovom vŕtaní, treba vyzdvihnúť či objasniť predovšetkým samotné jadro. Už pri vŕtaní vzniká práve toto jadro, ktoré predstavuje tiež odpad po odvŕtaní Vami požadovaného otvoru.

Jadrové vŕtanie a jeho výhody

Ak sa vŕta otvor práve týmto spôsobom, vŕtanie ako také prebieha bez vibrácií a aj preto je jadrové vŕtanie čoraz viac obľúbené. Jadrovým vŕtaním sa dosiahne presne požadovaný otvor podľa konkrétnych rozmerov, ktoré máme k dispozícií ešte pred začatím vŕtania. Celá stavba tak žiadnym spôsobom netrpí a tento typ vŕtania je azda najmenej škodlivým, čo sa týka celkového dopadu na statiku. Zabudnite tak na zbíjačky či iné prístroje, ktoré sú často-krát aj neefektíve, ale predovšetkým sú veľmi škodlivé k statike stavby. Komplikované ručné sekanie je niekedy dokonca nemožné a príliš sa budete namáhať, až kým dosiahnete požadovaný otvor, respektíve požadovaný výsledok. 

Činnosťou firmy nachádzajúcej sa na webe jadrove-vrtanie.sk je vytváranie rôznych otvorov a vypĺňanie dutín. Medzi ďalšie naše činnosti patrí tiež spevňovanie stien, odstraňovanie častí stien a rôzne ďalšie stavebné úkony. Vŕtanie a tiež rezanie do betónu diamantovou technológie môžeme považovať za veľmi rýchle a bezprašné, predovšetkým efektívne, čo sa odrazí aj na úspore času. Diamantovú techniku máme taktiež v našom portfóliu.

Zobrazenia: 265

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby