Čaká nás rok zatepľovania, rekonštrukcií a výmeny strešných krytín

 

Uvažujete nad rekonštrukciou strechy, alebo nad tým akú krytinu dáte na svoj plánovaný dom? Končiaca zima je najvhodnejším obdobím na to, aby ste si vybrali najlepšie  riešenie pre vaše podmienky a dali si urobiť ponuku od špecialistov. Firma Tondach, výrobca špičkovej pálenej keramickej škridly, má odborníkov, ktorí vám urobia ponuku na mieru a to bezplatne. Neváhajte však príliš dlho, tento rok bude v stavebníctve náročný, pretože sa rozbieha program zatepľovania so štátnymi dotáciami. Pre stavebné firmy to bude znamenať zvýšený záujem zákazníkov, nápor objednávok, predlžovanie čakacích lehôt a nedá sa vylúčiť ani zvýšenie cien. Dotácie dostanú iba tí, ktorí budú mať dom zateplený kompletne, vrátane strešného plášťa. Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR uviedlo, že v prípade, že výmena strešnej krytiny technicky súvisí so zateplením strešného plášťa, bude možné do oprávnených nákladov započítať aj tieto náklady.

 

Produktový manažér Tondach Slovensko, s.r.o., Peter Šebeňa k tomu dodáva: ,,Bolo by nezmyslom zatepliť iba vonkajší plášť domu a vynechať podstrešné priestory, kadiaľ by unikalo teplo. Odborné štúdie uvádzajú, že cca 30 % tepla uniká cez nezateplenú strechu. Jednotlivé typy striech sa medzi sebou líšia veľkosťou plochy, ktorou môže teplo z domu unikať, čím je táto plocha väčšia, tým viac tepla unikne. Zvlášť opatrní by mali byť stavebníci pri úprave na bývanie doteraz nevyužívaného podkrovia. Odporúčame riešiť strechu ako prvú, vrátane výmeny jej krytiny a zateplenia a až následne zatepľovať obvodové steny. Dajte si poradiť od nášho odborníka, "špecialistu na strechy Tondach", aká strešná krytina je pre vás najvhodnejšia. Špecialista vás bezplatne v dohodnutom termíne navštívi doma, poskytne vám odborné poradenstvo, zameria strechu, navrhne najlepšie riešenie, poradí s výberom vhodnej krytiny na daný dom, vypočíta spotrebu materiálu.“

 

Záujemcovi o poradenskú službu stačí zavolať v pracovné dni od 7.30 do 16.00 hod. na bezplatnú infolinku 0800 500 330, alebo vyplniť formulár na stránke www.tondach.sk. Na základe tejto požiadavky si špecialista dohodne so záujemcom stretnutie v čo najkratšom čase.

           

Ako si vybrať najlepšiu krytinu pre svoju strechu, keď je k dispozícii toľko strešných krytín ako nikdy predtým? Rozhodovať sa môžete napríklad medzi niekoľkými typmi škridiel – klasickými pálenými, betónovými, bitúmenovými, plechovými,... Za kvalitu sa oplatí zaplatiť, pretože strecha sa má robiť len raz za život. Akékoľvek poškodenie, hlavne skryté, by malo za následok zatekanie a následné hnitie krovu, plesnivenie v podkroví, v izolácii a omietkach. Najdôležitejšími vlastnosťami, ktoré by mali rozhodovať o strešnej krytine sú životnosť, funkčnosť a stálofarebnosť. Na základe týchto kritérií sa ukazuje ako najvhodnejšia pálená škridla, ktorá má najlepšie úžitkové vlastnosti.

 

,,Pri výbere strešnej krytiny a pri pokládke strechy majú naši zákazníci možnosť sa poradiť na našej infolinke, alebo sa na nás môžu obrátiť s otázkami mailom. Na otázky dostanú odpoveď do 48 hodín. Okrem špecialistu u zákazníkov doma, im spoločnosť Tondach ponúka možnosť vypracovania cenovej ponuky na svoje výrobky, ktoré dodáva zákazníkom prostredníctvom zmluvných partnerov v každom regióne, aj mailom. Zákazníci si môžu vybrať zo širokého sortimentu škridiel firmy Tondach. Patria k nim štyri druhy Bobrovky, dva druhy Viedenskej škridly, Bravura, Brnenka, Twist, Bolero, Mediteran plus, Románska, Samba 11, Figaro11, Figaro deluxe, Francúzska 12, Sulm, Mulde, Steinbrück, a ďalšie,“ konštatoval P. Šebeňa.

 

Väčšina bežných krytín neodolá po rokoch UV žiareniu a farebne sa zmení. Jednou z mála výnimiek medzi krytinami sú však stálofarebné keramické škridly značky Tondach, ktoré sú odolné vďaka špeciálnej povrchovej úprave a tomu, že svoju farebnosť nemajú z dodatočného farbenia. Základom je výpal, prebiehajúci pri teplote nad 1000 °C a ním získa táto škridla bezkonkurenčnú farebnú stálosť počas celej doby životnosti bez akejkoľvek dodatočnej údržby. Spoločnosť má vo svojej ponuke viac ako 25 farebných odtieňov v matnom i lesklom prevedení. Tieto krytiny sú odolné a trvácne so životnosťou min. 80 až 100 rokov bez akejkoľvek údržby, za čo vďačia precíznemu spracovaniu na vysokej remeselnej úrovni.

 

Škridly Tondach sú vhodné tak pre modernú architektúru, ako aj na rekonštrukcie starších striech. V ponuke sú v širokej palete farebných odtieňov a tvarov ušitých „na mieru“. Maximálnu bezpečnosť a funkčnosť strechy zabezpečuje kompletný premyslený strešný systém, ktorý zahŕňa keramické a nekeramické príslušenstvo. Škridly zabezpečujú najvyššiu možnú ochranu pred dažďom a vetrom systémom dvojitých hlavových a bočných drážok, ktorý je možné použiť od 12° sklonu strechy. Firma umožňuje cenovo výhodnú obnovu strechy bez zmeny latovania vďaka posuvným škridlám.

 

TONDACH SLOVENSKO, s.r.o., Stupava je súčasťou rakúskeho koncernu TONDACH Gleinstätten AG, vedúceho výrobcu keramických škridiel v strednej a južnej Európe, ktorý patrí do skupiny Wienerberger. Firma je najväčším slovenským predajcom pálenej keramickej škridly a tvorcom strešných riešení pre novostavby a rekonštrukcie s kompletným keramickým príslušenstvom a doplnkami. Na Slovensku bezplatne poskytuje zameranie striech a výpočty spotreby materiálu, ale aj odborné poradenstvo.

 

Viac informácií na www.tondach.skwww.najlepsiastrecha.sk

Zobrazenia: 257

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby