Historické mesto Lyon vo Francúzsku sa pomaly stáva jedným z najexpresívnejších miest v krajine. Päť dizajnérskych spoločností spoločne dokončuje „Monolit“, Patriarche & Co predstavujú komernčnú budovu „Genzyme“ a Jakob + MacFarlene odhalili „Le Cube Orange“ - všetko ako súčasť projektu Lyonských dokov.

 

Oranžová kocka sa určite nebude páčiť každému, no jej dvojitá fasáda zanecháva silný dojem z miesta, kde kedysi stáli obyčajné skladiská. Budova s rozlohou 6300 štvorcových stôp je sídlom developerskej firmy Cardinal Group. Stavba bola zostrojená použitím betónových stĺpov na piatich poschodiach. Na strane otočenej k rieke sa nachádza obrovský otvor, cez ktorý sa zamestnancom otvára krásny výhľad na Lyon. Fasádu zdobia na zdanie náhodne rozmiestnené medzery, cez ktoré do priestorov preniká slnečné svetlo.

Exteriér stavby dostal oranžový nádych, čo pripomína farbu, ktorá sa často používa v prístavoch. Výhľad cez otvory von akoby rámoval detaily krajiny, sústreďujúc sa na prírodu viac než na doky samotné.


Nájsť viac podobných fotografií na Stavebnictvo.sk - Pre tých čo pomáhajú, alebo chcú lepšie bývať.

Zdroj :WORLD ARCHITECTURE NEWS

 

Ako sa páči vám tento kubický pomaranč ?

 

Zobrazenia: 353

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby