Navštívte Dni drevostavieb v piatok 14. a v sobotu 15. októbra 2016

Príďte si pozrieť kvalitné drevodomy, ktoré stavia firma M-HOUSE v Senci a Ratkovciach

 

Zaujíma vás ako sa stavia kvalitný drevodom s použitím prírodných materiálov z drevovlákna a konopných izolácií? Navštívte vzorové stavby počas Dní drevostavieb, ktoré sa uskutočnia v piatok 14. a v sobotu 15. októbra 2016 pod záštitou Zväzu spracovateľov dreva. Napríklad v Senci a Ratkovciach v okrese Hlohovec si môžete pozrieť zaujímavé rozostavané drevostavby v štádiu hrubej stavby, ktoré realizuje firma M-HOUSE. Pasívne a nízkoenergetické stavby tejto firmy sa vyznačujú difúzne otvorenými konštrukciami, čiže „dýchajú“. Navyše, vďaka svojej mernej tepelnej kapacite a izolačným vlastnostiam dokážu tieto konštrukcie zabezpečiť tepelnú pohodu v zimnom období, ale aj počas letných horúčav. Informuje o tom Ing. Petra Jakubová z firmy M-House s.r.o.

 

„Príďte sa aj vy na vlastné oči presvedčiť, čo všetko sa ukrýva pod obvodovým plášťom a že naše stavby naozaj nepredstavujú iba OSB dosku a polystyrén, ale kvalitné a prírodné materiály z drevovlákna a konopných izolácií. Počas dvoch dní budú pre odbornú i laickú verejnosť sprístupnené naše dve vzorové stavby. Prvou z nich je dvojposchodový rodinný Drevodom Senec s plochou strechou v energetickej triede A1, určený pre štvorčlennú rodinu. Dom je navrhnutý veľmi jednoducho a zároveň funkčne, v súlade so zásadami čínskeho umenia Feng šuej. Na prvý pohľad jednoduchý tvar domu je ozvláštnený konštrukciou pergoly a farebným členením fasády. Druhou je Drevodom Ratkovce  - obdĺžnikový bungalov so sedlovou strechou, ktorý je ukážkou moderného prevedenia tradičného vidieckeho štýlu. Pôdorysné rozmery sú rozšírené o veľkorysé prestrešenie parkovacieho státia. Napriek tomu, že stavba ešte nie je dokončená pôsobí majestátne a vďaka sedlovej streche zapadne do vidieckeho prostredia. Jedinečnosť tejto stavby zdôrazňuje použitie CLT panelov v interiéri,“ konštatuje P. Jakubová.

 

Obe stavby budú sprístupnené v piatok 14. 10. 2016 v čase od 13.00 do 18.00 hod. a v sobotu 15. 10. 2016 od 9.00 do 15.30 hod. Prísť môže ktokoľvek, vstup je voľný a nie je potrebná žiadna registrácia. Kontaktnou osobou pre Drevodom Senec je Ing. Petra Jakubová (tel. 0918 885 777) a pre Drevodom Ratkovce Ing. Jakub Onderko (tel. 0917 634 593).

 

„Dni otvorených dverí slúžia aj ako osveta. Na rozdiel od vyspelých západných krajín, na Slovensku ešte pretrváva nedôvera a hlavne neznalosť informácií o domoch vyrobených z dreva. Laická verejnosť si často myslí, že drevostavby sú charakterizované polystyrénom a OSB doskami. V prípade kvalitných difúzne otvorených stavieb spoločnosti M-House, s. r. o., to však nie je pravda. Obvodové konštrukcie pozostávajú z rámovej konštrukcie KVH, alebo z panelov z krížom lepeného dreva CLT (Cross Laminated Timber). Všetky použité izolácie a materiály sú na prírodnej báze a zaručujú zdravé bývanie. Nepoužívame polystyrén, ani minerálnu vlnu, ale drevovláknité izolácie Steico, konopné izolácie a v interiéri kombinujeme plošné materiály s hlinenými prvkami, ako sú omietky a nepálené tehly. Krokom do budúcnosti sú naše stavby z CLT panelov. Panely sú spojené minimálne z troch vrstiev k sebe lepených priečne ukladaných hranolov, čo zabezpečuje vysokú pevnosť a statickú únosnosť v oboch smeroch a dovoľuje realizáciu aj náročnejších tvarov a konštrukcií,“ hovorí Ing. P. Jakubová.

 

Dodáva, že stavby z celoplošných lepených panelov sú kvalitným a zdravým bývaním, pretože masívne drevo absorbuje zo vzduchu v obytných miestnostiach nadbytočnú vlhkosť. Neskôr, keď je vzduch suchší, vlhkosť sa opäť uvoľňuje, čo zabezpečuje optimálnu klímu vnútorného prostredia. Takýto dom, pri správnom návrhu difúzne otvorenej skladby stien s vhodným izolačným materiálom dokáže dýchať. Vďaka svojej mernej tepelnej kapacite a izolačným vlastnostiam dokážu tieto konštrukcie zabezpečiť tepelnú pohodu v zimnom období, ale aj počas letných horúčav. Drevovláknité izolácie zasa v letnom období bránia nadmernému prehriatiu budovy.

 

„Difúzne otvorené konštrukcie sú čoraz častejšie navrhované systémy pri realizácii drevostavieb. Výhodou sú: krátka doba výstavby, ľahká montáž a vysoká miera prefabrikácie, približne o 10 % viac obytnej plochy ako pri murovaných stavbách s rovnakými tepelno-technickými parametrami, nižšia hmotnosť ako majú betón a tehly, ekologická a trvalo udržateľná architektúra, pozitívna bilancia CO2, príjemná a zdravá klíma v interiéri, výborné protipožiarne vlastnosti, výborné statické vlastnosti, suchá výstavba“ uzatvára P. Jakubová.

 

Firma M-House, s. r. o., je dlhodobým výrobcom najkvalitnejších drevených domov, ktoré vyrába výhradne z vysoko kvalitných certifikovaných materiálov. Zásadne používa len materiály od rokmi overených výrobcov. M-House pri svojich stavbách dbá na každý detail a využíva výhradne difúzne otvorený systém omietok s pridaním karbónových vlákien. Tieto omietky sa vyznačujú vysokou pevnosťou a životnosťou. Firma vo svojich projektoch nepoužíva radiátorové vykurovanie, ale kvalitné podlahové vykurovanie v kombinácii s tepelnými čerpadlami. Rodinné domy sú zároveň vybavené aktívnym alebo pasívnym systémom chladenia v letných mesiacoch. Okrem iného je podlahové vykurovanie vhodné aj pre alergikov, pretože sa pri tomto type vykurovania nevíri prach. Prírodné materiály s vysokou životnosťou majú vzhľadom na kvalitu a väčšiu objemovú hmotnosť, na ktorú sa pochopiteľne používa väčšie množstvo materiálu, aj vyššiu cenu.

 

M-House, s. r. o., pôsobí na trhu 7 rokov. Zameriava sa na výstavbu pasívnych drevodomov na slovenskom trhu, ale má zrealizované drevostavby aj v Rakúsku. Zamestnanci firmy sú držiteľmi medzinárodného certifikátu Passive House Designer vydávaného na Slovensku pod hlavičkou IEPD. Klientom firma ponúka výstavbu pasívnych a nízkoenergetických domov v rôznych štádiách výstavby: od hrubých stavieb až po stavby na kľúč, kde sa pristupuje individuálne k požiadavkám klienta. Dbá pritom na kvalitnú prípravu projektov, aby priebeh výstavby bol pre klienta maximálne komfortný. Zabezpečuje aj projekčné práce a kompletný inžiniering s vybavením stavebného povolenia. Firma M-House s. r. o., ponúka priaznivcom kvalitného a zdravého bývania v drevostavbách svoje služby od poradenstva až po realizáciu. Na Hraničnej ulici 18 v Bratislave má aj prezentačnú miestnosť.

 

Ďalšie informácie sú na: www.mhouse.sk, email: info@mhouse.sk, tel.: 0918 885 777

Viac o dňoch drevostavieb a lokalizácia prezentovaných drevodomov: http://mhouse.sk/?page_id=1232

Zobrazenia: 534

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby