Niekoľko faktov, prečo sa rozhodnúť pre keramickú dlažbu do interiéru aj exteriéru

 

Prírodné drevo je nadčasové, o tom vôbec niet pochýb. Avšak majitelia domov hľadajú cenovo dostupnejšie ale predovšetkým na údržbu menej náročné alternatívy k tradičným dreveným parketám či plávajúcej podlahe. Začlenenie dlažby v dizajne dreva do priestorov ako sú kuchyňa, kúpeľňa, obývacia izba či spálňa im zabezpečí nadčasový vzhľad.


Nové technológie zaznamenávajú revolúciu v procese výroby dlažieb, ktoré imitujú drevo. V súčasnosti môžete získať najrealistickejšie keramické dlažby v dizajne dreva vôbec.

Keramická dlažba v imitácii dreva vs. prírodné drevo

Takže, prečo si vybrať dlažbu namiesto drevenej podlahy? Je tu niekoľko zrejmých výhod:

 1. Keramická dlažba je úplne odolná voči vode a na rozdiel od drevenej podlahy ju môžete použiť aj do mokrého prostredia. Kúpeľne, kuchyne a vonkajšie terasy mokrým prostredím rozhodne sú. Časté zmáčanie dlažbu nikdy nepoškodí. Fóbia z vyliatej vody na drevo je preč.
 
2. Vysoké opätky, nečistoty na podrážkach topánok, stoličky či pazúriky domácich maznáčikov nie sú priateľské k dreveným podlahám. Parkety či plávajúca podlaha sú veľmi háklivé a náchylné na škrabance z každodenných činností, ale dlažby sú extrémne odolné proti poškriabaniu. Vďaka keramickej dlažbe aj vo vysoko frekventovaných priestoroch podlaha odoláva každodennej námahe a opotrebovaniu. 
 
3. Údržba dlažby je podstatne menej náročná. Drevo musí byť pravidelne špeciálne ošetrované, aby si zachovalo svoj pôvodný vzhľad. Dlažba nepotrebuje žiadnu mimoriadnu opateru. S minimálnym úsilím (vedro, voda, handra) docielite, že aj po mnohých rokoch bude vaša dlažba vyzerať ako nová.
 
4. Drevené podlahy sú náchylné aj k poškodeniu od čistiacich chemikálií, ale dlažby znesú aj najagresívnejšie čistiace prostriedky. Dokonca aj štandardnými čistiacimi prostriedkami môže ľahko dôjsť k poškodeniu povrchu drevených podláh. Keramická dlažba je najlepšou voľbou pre rýchlu a jednoduchú údržbu.
 
5. Ak uvažujete použiť originál drevo aj na vonkajšie terasy, znova sa zamyslite. Drevo sa slnkom vysušuje, vznikajú praskliny, farba je nestála. Teplotné výkyvy počasia jednoducho spravia svoje. Preto drevo musí byť aspoň raz za rok opatrené špeciálnym ošetrovacím prostriedkom. Keramická dlažba vydrží extrémne teplo (veď bola vypálená pri 1200°C). Je múdre do exteriéru použiť keramickú dlažbu a nie prírodné drevo.
 
6. Ak chcete ušetriť peniaze, potom môžete uvažovať s podlahovým vykurovaním vo svojom dome. Podlahové vykurovanie v kombinácii s keramickou dlažbou vám výrazne zníži účet za teplo.
 
7. Nepriateľ dreva č.1 je červotoč. Ak červotoč napadne prírodnú dlážku, máte o problém postarané. Pri dlažbe máte o starosť menej. Dlažba eliminuje prípadné náklady na riešenie problémov v súvislosti s “nočnou morou“ zvanou červotoč.
 
Ako vidíte, vďaka dlažbe v imitácii dreva docielite identický vzhľad až na nerozoznanie a okrem toho použitím dlažby získate ďalšie výhody ako sú dlhá životnosť a jednoduchá údržba. Budete musieť vynaložiť len minimálne úsilie pri zachovávaní každodennej čistoty, vďaka čomu si môžete užívať viac času so svojou rodinou.
 
Cena vs.výkon? Nie je investícia ako investícia!

Zobrazenia: 1951

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby