Nová ľahká vonkajšia roleta VELUX horúčavu cez strešné okná nepustí

Bývanie pod strechou s výhľadmi má svoje čaro, ale nájdu sa aj nevýhody. Jednou z nich je náchylnosť na prehrievanie interiéru počas letných horúčav. Majiteľov strešných okien preto určite poteší novinka značky VELUX. Ľahká vonkajšia roleta na solárny pohon zachytí až 95 % priameho slnečného žiarenia a udrží v podkroví príjemnú teplotu.

Voľba vhodného vonkajšieho tienenia na strešné okná by mala zohľadniť to, čo si od vonkajšieho tienenia sľubujete (samozrejme okrem tepelnej ochrany) a koľko chcete investovať.

Najviac, až 97 % priameho slnečného žiarenia, zachytia vonkajšie rolety VELUX, ktoré dokážu aj úplne zatemniť miestnosť počas celého dňa. Zatiaľ čo vonku páli obedňajšie slnko, vy si po obede môžete dopriať pokojný spánok v prítmí. A to aj v prípade, že za oknami vyčíňa búrka - vonkajšia roleta tlmí hluk z dopadajúcich kvapiek či krupobitia. VELUX dodáva vonkajšie roletu s pohodlným diaľkovým ovládaním na elektrický alebo solárny pohon.

Jednoduchším a aj lacnejším variantom vonkajšieho tienenia je markíza VELUX z priehľadnej sieťoviny. Aj tá dokáže výrazne znížiť teplotu v interiéri, zároveň však nebráni v rozhľade a prepustí dovnútra svetlo. Vonkajšiu markízu si môžete vybrať s manuálnym alebo diaľkovým ovládaním.

Vyriešte prehrievanie elegantne s novinkou VELUX

Teraz je k dispozícii tretie riešenie, ktoré spája výhody oboch – ľahká vonkajšia roleta na solárny pohon. Má podobné vlastnosti ako vonkajšia roleta a je rovnako efektívna v boji s letnou horúčavou, ale cenovo výhodnejšia a elegantnejšia. „Ľahká vonkajšia roleta na solárny pohon je ideálnym kompromisom medzi vonkajšou roletou a markízou. K jej výhodám patrí účinná ochrana pred teplom, schopnosť zatemnenia, komfortné diaľkové ovládanie, tichý a rýchly chod a atraktívny dizajn. Nepotrebuje prívod elektriny a jednoducho ju nainštalujete aj na staršie strešné okná. V porovnaní s klasickou solárne napájanou vonkajšou roletou navyše výrazne ušetríte,“ odporúča novinku produktový manažér spoločnosti VELUX Ivo Pavlík.

Vyrobená je z pevnej a nepriepustnej tkaniny s povlakom z PVC a vystužená je hliníkovými lamelami, vďaka čomu je veľmi odolná a nevyžaduje žiadnu údržbu. Dokáže zatemniť interiér pre dokonalý spánok v noci aj počas dňa, čo oceníte najmä v spálni či detskej izbe. Zároveň zaistí dokonalé súkromie a utlmí hluk z dažďa (znížiť hluk dokáže až o 7dB).  Vďaka solárnemu pohonu ju môžete ovládať pohodlne na diaľku a plynulo polohovať. Fotovoltický článok je dokonale integrovaný v hornom ráme a funguje na báze denného svetla, teda úplne spoľahlivo za každého počasia. Ľahkú vonkajšiu roletu môžete jednoducho namontovať aj na staršie strešné okno, ku ktorému nevedie elektrina, prípadne napojiť do inteligentného systému pre zdravé vnútorné prostredie VELUX ACTIVE, ktorý automatický ovláda strešné okná, rolety a žalúzie.

www.velux.sk/lahka-vonkajsia-roleta

Zobrazenia: 151

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby