Bratislava, 25. mája – Spoločnosť Guardian predstavila novú generáciu svojho prémiového skla Guardian ClimaGuard Premium2, s výbornými termo-izolačnými vlastnosťami. Ide o sklo s neutrálnym vzhľadom a s vyšším prestupom prirodzeného svetla, to všetko pri minimálnych tepelných stratách a s priaznivými hodnotami energetických ziskov. Vďaka týmto vlastnostiam novinka získala certifikáciu ako komponent pre pasívne domy pre rok 2015.

Energetická efektívnosť v dnešnej dobe patrí ku kľúčovým témam, na ktorú sa zameriavajú stavitelia, developeri či vlastníci budov. V stavebníctve dnes prevláda trend, ktorý zvyšuje pomer skla voči ostatným materiálom použitých na opláštenie budovy. To však môže so sebou niesť riziko vyšších energetických nákladov na klimatizovanie a vykurovanie interiérov. Pre sklársky priemysel je tento trend misiou, ktorá má za cieľ priviesť do interiérov čo najviac prirodzeného skla, ale bez negatívneho vplyvu na tepelnú izoláciu.

 

ClimaGuard Premium2 vychádza z osvedčeného, na trhu dobre známeho produktu ClimaGuard Premium a je kombináciou toho najlepšieho z obidvoch svetov - poskytuje skvelý výhľad von, svetlom zaliate interiéry a zároveň drží na uzde náklady na energie. To z neho robí viac než vhodnú voľbu pre nízkoenergetické a pasívne stavby.

Novinka, je určená pre použitie v izolačných dvojsklách i trojsklách. V prevedení ako izolačné trojsklo dosahuje optimálnu tepelnú izoláciu s koeficientom priepustnosti tepla Ug = 0,6 W/m2K a viac ako priaznivé energetické zisky charakterizované solárnym faktorom g=53%. Takéto hodnoty pomáhajú šetriť energie spotrebované na vykurovanie, zároveň si však interiér drží vysokú mieru pohodlia. Izolačné trojsklo disponuje naozaj vysokými hodnotami prestupu svetla, ktoré dosahujú úroveň 74 %. To znamená, že počas dňa sú miestnosti presvetlené prirodzeným svetlom a nie je nutné natoľko svietiť. Sklo má aj vysokú mieru priehľadnosti, bez rušivých odrazov svetla.

 

Popri základnej verzii je ClimaGuard Premium2 dostupné aj ako bezpečnostné sklo  - povlakované vrstvené sklo alebo verzia vhodná k tepelnému tvrdeniu s  označením ClimaGuard Premium2 T. Vlastnosti všetkých verzií skla si môžete preveriť v aplikácii Guardian Configurator, čo je softvér, umožňujúci používateľom si vyrátať energetické a svetelné parametre zasklenia.

Aplikácia je dostupná bezplatne a to pre štandardné prostredie OS Windows a aj v českej verzii. Stiahnuť si ju môžete tu:
http://www.sunguardglass.pl/ToolsandResources/OnlineTools/GlassConf...

O spoločnosti Guardian
Guardian je globálny výrobca plochého skla, hotových výrobkov zo skla, izolácie zo sklených vlákien a ďalších stavebných materiálov pre komerčné a rezidenčné stavby. Vedenie spoločnosti sídli v Auburn Hills v americkom štáte Michigan. Súčasťou spoločnosti je aj SRG Global Inc., ktorá je jedným z najväčších globálnych dodávateľov vysoko kvalitných lakovaných a pochromovaných plastových dielov pre automobilový priemysel. Vďaka vlastnému výskumu v Science & Technology Center udáva Guardian inovačné trendy v technológii nanášania tenkých povlakov z ušľachtilých kovov na sklo magnetronovou metódou a v ďalších vyspelých technológiách. Guardian spolu s dcérskymi spoločnosti a pobočkami zamestnáva 18000 ľudí vo výrobných podnikoch v Severnej Amerike, Európe, Južnej Amerike, Ázii, Afrike a na Blízkom a Strednom východe. Viac informácií nájdete na www.guardian.com.

 

Zobrazenia: 393

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby