Nová strecha na altánku kvalitnejšie, rýchlejšie a jednoduchšie

Urobiť novú strechu na altánku, záhradnom prístrešku, garáži alebo chatke je v súčasnosti ľahšie než kedykoľvek predtým. Jednoducho, rýchlo, kvalitne a bezpečne to zvládnete aj sami, bez pomoci vyškoleného pokrývača.

A to vďaka ľahkej asfaltovej krytine Icopal 3D® Easy, ktorej montáž je skutočne nenáročná. V porovnaní s klasickými šindľami z oxidovaného asfaltu je Icopal 3D® Easy rýchlejším, kvalitnejším riešením, s podstatne jednoduchším spôsobom aplikácie. Potrebný bude iba meter, kladivo, asfaltové lepidlo a orezávač. Na strechy so sklonom od 10°do 35°sa krytina kotví klincami, od 35°do 65° kotvami (oceľová tanierová podložka s vhodnou skrutkou do dreva). Icopal 3D® Easy je odolný asfaltový pás modifikovaný SBS kaučukom s hrúbkou 3 mm a dĺžkou 5,5 m. Na jeho vrchnej strane je hrubozrnný posyp a nosnou vložkou pásu je sklenená rohož spevnená sklenenou mriežkou. K dispozícii sú dva veľmi estetické vzory krytiny Icopal 3D® Easy – červený a hnedý. Montážny postup je nasledovný:

Očistenie a premeranie altánku

Strechu mechanicky očistíme a odmeriame. V prípade strechy s hrebeňom prirátame k dĺžke strechy 20 cm na preloženie krytiny cez hrebeň. Uloženie pásu Icopal 3D® Easy prispôsobíme streche – dodržiavame smer kolmo na odkvap a na hrebeň strechy. Vyrovnaný pás v hornej časti mechanicky ukotvíme.

 

Správne upevnenie krytiny

Po ukotvení v hornej časti (za hrebeňom strechy) pokračujeme v kotvení krytiny v pozdĺžnom smere. Pribíjame klince v šachovnicovom vzore. Maximálna vzdialenosť medzi klincami by mala byť 15 cm. Dĺžku klincov si zvoľte podľa hrúbky podkladovej dosky. Na miestach, ako je okraj strechy, na miestach prestupov cez strechu a pri odkvape treba strešnú krytinu prilepiť k podkladu asfaltovým lepidlom VEDATEX Adhaesiv. Lepené miesta musíme dôkladne pritlačiť, aby sme zabezpečili kvalitné prilepenie pásu o podklad. 

Opracovanie detailov na streche

Po položení prvého pásu pokračujeme s položením ďalšieho. Prispôsobíme súbeh vzoru krytiny k už položenému pásu. Nasledujúci pás vždy ukotvíme za hrebeň strechy a v pozdĺžnom smere. Samolepiace okraje krytiny sú chránené ochrannou fóliou, ktorú pred spojením pásov odstránime. Následne samolepiaci spoj pevne pritlačíme pre zabezpečenie kvalitného spojenia pásov. Hrebenáče urobíme prerezaním pásu v pozdĺžnom smere. Vytvorené hrebenáče ukladáme v smere prevládajúcich vetrov a po obvode ich prilepíme asfaltovým lepidlom VEDATEX Adhaesiv. Lepidlo nanášame v dvoch súbežných líniách a v dostatočnom množstve. V miestach prekrytia hrebenáče mechanicky ukotvíme. Video-postup a ďalšie informácie nájdete na: www.3d.icopal.sk

 

Zobrazenia: 1908

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby