Chcete svojej obývacej izbe vdýchnuť nový originálny vzhľad? S dreveným nábytkom z paliet a debien to pôjde jednoducho. Vytvorte si úplne originálne drevené kúsky, ktoré odpovedajú aktuálnym interiérovým trendom a zároveň sú nesmrteľnou klasikou, ktorá nikdy neomrzí. Kreativite sa medze nekladú – s kvalitným materiálom a trochou fantázie si hravo zostavíte vlastný neopozeraný nábytok, ktorý bude každý deň doslova lahodiť vášmu oku.

 

Základom každej obývacej izby je kvalitné a pohodlné sedenie. Pohovka z paliet sa stane dominantným prvkom vášho interiéru. Okrem toho, že sa svojím vzhľadom vymyká klasickým sedačkám, ponúka tiež dostatok priestoru na uvoľnenie. „Pohovka z paliet podčierkne vašu individualitu, a navyše sa stane súkromnou wellness oázou domácnosti. Pohodlne sa na ňu usadia dve osoby, veľkostne sa však prispôsobí vašim potrebám. To isté platí pre jej farbu. Drevo stačí natrieť odtieňom, ktorý preferujete a s ktorým hravo zladíte aj farbu poťahu,“ hovorí Tadeáš Tenkl, špecialista pre oblasť interiérových dekorácií a doplnkov v projektových marketoch Hornbach.

 

Pohovku výborne doplní konferenčný stolík z paliet, ku ktorému jednoducho pridáte kolieska. Televíziu môžete umiestniť na stolík z drevených debien ROCKY „Ide o stabilný robustný kúsok, ktorý vďaka nízkemu položeniu dokonale prilieha k podlahe. Rozmery stolíka sú variabilné, drevené debny je možné totiž ľubovoľne kombinovať. Tento kus nábytku výborne poslúži ako miesto pre televíziu a ďalšie interiérové dekorácie, milo vás tiež prekvapí  dostatočne veľký úložný priestor,“ popisuje Tadeáš Tenkl z Hornbachu.

Richard Klička, odborník na stavby a materiály v projektových marketoch Hornbach, radí: Postavte si stolík pod televíziu Rocky v 9 krokoch

 

Potrebovať budete:

  • 4 ks debny na ovocie BUILDIFY strednej veľkosti (280 x 330 x 440 mm)
  • 1 ks lepenej drevenej dosky smrek (18 x 300 x 2000 mm, orezanú na 1x 18 x 300 x 1796 mm)
  • 1 ks lepenej drevenej dosky smrek (18 x 300 x 800 mm, orezanú na 2x 18 x 300 x 350 mm)
  • 132 univerzálnych skrutiek s krížovou zápustnou hlavou (4,5 x 20 mm)
  • 32 univerzálnych skrutiek s krížovou zápustnou hlavou (4,5 x 25 mm)
  • Vŕtací skrutkovač
  • Vrták so záhlbníkom Ø 4,5 mm
  • Skladaný vrták Ø 4–10 mm 6-kt
  • Štetec a maliarsky valček
  • Základovú farbu HORNBACH (farebný odtieň „sivá“ v objeme 750 ml 375 ml
  • HORNBACH PU lak hodvábny lesk (farebný odtieň „RAL 7016 antracitovo sivá“ v objeme 750 ml)

 

Postup:

Najskôr každú debnu stabilizujte. Všetky debny predvŕtajte a následne priskrutkujte každý koniec lišty jednou skrutkou (4,5 x 20 mm) k trojuholníkovému hranolu, a to cca 25 mm od okraja debny. Na vŕtanie odporúčam „skladaný vrták“. Ten zaistí kónický tvar vŕtaného otvoru, do ktorého vieme skrutky neskôr perfektne zapustiť. Vďaka tomu nebude hlavička skrutiek vyčnievať a zabráni sa vzniku trhlín v dreve.

 

  1. Natrite lepené drevené dosky. Predovšetkým pri svetlých odtieňoch odporúčam nanášať dve vrstvy základovej farby. Zabránite tak prekresľovaniu látok obsiahnutých v dreve a tiež vzniku nepekných škvŕn. Následne na lepené drevené dosky naneste pomocou maliarskeho valčeka vždy dve vrstvy farby „RAL 7016 antracitovej sivej“.
  2. Natrite debny. Postupujte rovnako ako pri prvom kroku.
  3. Predvŕtajte debny na štyroch miestach na dne. Odporúčam použiť vrták so záhlbníkom.
  4. Debny umiestnite v lícovaní s otvorenou stranou k okraju lepenej drevenej dosky (18 x 300 x 1796 mm).
  5. Takisto predvŕtajte strany debien, a to vždy na štyroch miestach (ako na obrázku). Debnu 2 a 3 prevŕtajte po oboch stranách, debnu 1 iba na pravej strane, debnu 4 iba na ľavej strane.
  6. Lepené drevené dosky (18 x 300 x 350 mm) umiestnite medzi debny 1 a 2 a tiež medzi debny 3 a 4.
  7. Debnu 1 priskrutkujte k lepenej drevenej doske štyrmi skrutkami (4,5 x 25 mm).
  8. Potom priskrutkujte debnu k jednej z oboch podperných lepených drevených dosiek celkovo štyrmi skrutkami (4,5 x 25 mm).
  9. Debny 2 a 3 priskrutkujte k lepenej drevenej doske a priliehajúcim podperným lepeným doskám. (18 x 300 x 350 mm), a to vždy štyrmi skrutkami (4,5 x 25 mm). Následne priskrutkujte debny štyrmi skrutkami (4,5 x 20 mm) navzájom k sebe. Ďalej spojte debnu 4 s lepenou drevenou doskou a podpernými lepenými drevenými doskami a to znovu štyrmi skrutkami (4,5 x 25 mm).

 

 

Viac informácií sa dozviete na stránke www.hornbach.sk.

 

Pridajte sa k nám na Facebooku - https://www.facebook.com/HornbachSK/

 

Zobrazenia: 350

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby