Prvé pohľady na mešitu na Ground Zero

Developer Sharif el-Gamal ešte ani nevymenoval architekta, ktorý by mal byť zodpovedný za projekt Park51, no stavba už nadobudla identitu vďaka extrémistom a aktivistom. Je dôležité uvedomiť si, že Park51 nie je mešita a nemá sa ani stavať na Ground Zero, ale o dva bloky ďalej. Návrhy, ktoré sa objavili na stránke Soma Architects túto stavbu ale umiestňujú práve na Ground Zero.

Imam Feisal Abdul Rauf, ktorý je do projektu zapojený už dostal niekoľko telefonátov vyhrážajúcich  sa smrťou, ktorým sa polícia už venuje. Viacúčelová budova bude na dvoch poschodiach aj miestom pre moslimské modlitby, no ostatných 13 poschodí majú sekulárny účel. Budú sa v nich nachádzať športové a fitnes centrum, reštaurácia a výstavné priestory, ihrisko ako aj pamätník na 12 poschodí zasvätený obetiam 11. septembra.


Nájsť viac podobných fotografií na stavebnictvo.sk - O ľuďoch zo stavebníctva a všetkom súvisiacom.

Vizualizácie  medzinárodnej firmy Soma Architects sú predbežným návrhom zámeru developera. Keďže sa ešte nenašiel hlavný architekt, sú tieto obrázky len náznakom toho, čo je možné od budovy očakávať.

Zdroj :WORLD ARCHITECTURE NEWS

Zobrazenia: 192

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby