Keď sa zaujímame o dispozičné rozdelenie pozemku, málokedy zvažujeme umiestniť naň stan. Presnejšie profesionálny stan s odolnou konštrukciou proti mechanickým a vonkajším podnebným zmenám. Stany sú už však bežnou alternatívou prístavieb, garáží alebo altánkov, pričom v modernej architektúre spĺňajú viaceré funkčné kritériá. Dnes sa zameriame na také modely, ktoré môžeme mať aj „u seba doma“.

Ako poslúži skladový stan na domáce účely?

Rozľahlý skladový stan u mnohých evokuje budovu pre veľké mechanizmy, priestor na uskladňovanie, výstavu alebo na rýchle a efektívne pestovanie. Získava podobu hangárov, ktoré majú presne stanovené konštrukčné, rozmerové a účelové normy. Väčšina z nich je typickou oceľovou halou s rôznorodou prevádzkou.

V tom sú hangáre veľmi podobné profesionálnym skladovým stanom aj na bežných obytných pozemkoch. Využívame ich čoraz viac na krytie či rozľahlejšie zastrešenie. Skladové stany poskytujú sezónnu ochranu automobilom, motocyklom, v širšom význame prekrývajú staveniská alebo moderné vonkajšie bazény. Ich využitie je možné len v prípade vyhovujúceho materiálu, hrúbky a vhodnej konštrukčnej úpravy.

Zdôrazňujeme, že má ísť o celoročnú konštrukciu napr. v kombinácii ocele a PVC. Dôležitá je výstuž konštrukcie hrubšími skrutkami a rúrkovitými spojmi. Taktiež sa odolnosť stanu odvíja od nožičiek a ich kotviacich otvorov. Výhodou je široký výber v mnohých praktických veľkostiach a vstupoch bez dodatočných úprav.

Skutočne investovať do párty stanov?

Jednoznačné áno v tom prípade, že ide o trvácny viacsezónny stan na väčšie rodinné a spoločenské akcie. Opäť aj pri párty stanoch prihliadame na odolnú oceľovú konštrukciu a prídavné funkcie, veľmi praktické pre obytné pozemky. Jednou z nich je funkcia viacrozmerného strešného systému, vďaka čomu korigujeme dĺžku stanu.

Spoločnou výhodou profesionálnych stanov sú minimálne alebo žiadne stavebné povolenia a jednoduchá výstavba.

Zdroj obrázku: Tatrastany.sk

Zobrazenia: 34

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby