Eko-komplex v Južnej Kórei odhalený

Samoo Architecture, v spolupráci s Grimshaw Architecs odhalili plány pre stavbu, ktorú by bolo možné nazvať projektom Raj Juhu. Projekt Ecorium, ktorý má byť súčasťou plánovaného Národného Ekologického Inštitútu (NEI), ponúkne dokonalé podmienky pre obrovský ekosystém, s rozlohou 33 090 m2.

Projekt sa skladá z komplexu zrezaných kupol, ktoré sú navzájom prepojené. Technika sleduje polohu slnka a upravuje vnútorné prostredie tak, aby bola vytvorená rovnomerná klíma v celej rozlohe komplexu. Exteriér pozostáva z kovových panelov, dvojitého presklenia s nízkym obsahom železa, dreva a plexiskla.


Nájsť viac podobných fotografií na stavebnictvo.sk - O ľuďoch zo stavebníctva a všetkom súvisiacom.

Komplex má slúžit na simuláciu a štúdiu rôznych vplyvov na globálne životné prostredie a budovať harmonický ekosystém. Naviac má fungovať ako miesto, kde sa verejnosť môže zoznámiť s dôležitosťou ochrany prírody. Plány do budúcna zahŕňajú aj vybudovanie ďalších podobných komplexov, ako napríklad komplex pre močariská, návštevnícke centrum a železničnú dráhu, ktorá bude tieto komplexy sprístupňovať verejnosti.


Zdroj :WORLD ARCHITECTURE NEWS


Poznáte podobný projekt realizovaný alebo plánovaný v Európe ?

Zobrazenia: 302

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby