Spoločnosť Semmelrock Stein + Design Dlažby s.r.o. vyhlásila už 5. ročník súťaže o najlepší návrh v oblasti záhradnej architektúry, ktorá je určená pre študentov stredných škôl a gymnázií so zameraním na staviteľstvo alebo krajinnú tvorbu. Školy a ich študenti sa môžu prihlásiť prostredníctvom registračného formulára do 31. októbra 2022.

Cieľom súťaže je podpora mladých talentov pri ich tvorivom myslení a aktívnom riešení zadaných úloh tak, aby mohli využiť teoretické poznatky získané štúdiom pri realizácii návrhov záhradnej architektúry rodinných domov i verejných priestorov. „Táto súťaž zároveň slúži na podporu študentov pri ich odbornom raste a úspešnom vstupe na trh práce. Veríme, že nás aj tento rok stredoškoláci prekvapia svojimi originálnymi a kreatívnymi návrhmi,“ hovorí Adriána Kružliaková zo spoločnosti Semmelrock Stein + Design Dlažby s.r.o.

Priebeh súťaže

Do súťaže Garden Semmelrock sa môžu školy a ich študenti zaregistrovať prostredníctvom registračného formulára na webovej stránke www.wienerberger.sk/semmelrock, a to do 31.10.2022. Počas ďalšieho obdobia je úlohou súťažiacich pripraviť súťažný návrh a do 28.2.2023 ho elektronickou formou odovzdať. V prípade záujmu majú študenti možnosť konzultovať svoj projekt osobne alebo elektronicky so zástupcami firmy. „Súťažiaci si musia zvoliť jedno zo štyroch ponúkaných zadaní a projekt vypracovať podľa bližšie vyšpecifikovaných kritérií. V súťažnom návrhu je potrebné v maximálnej miere využiť produkty Semmelrock a jasne ich popísať,“ vysvetľuje Adriána Kružliaková. Do Garden Semmelrock sa môžu zapojiť jednotlivci alebo tímy zložené maximálne z 3 študentov.

Štyri súťažné zadania

Žiaci si aj tento rok môžu vybrať zo štyroch súťažných zadaní: Rodinný dom, Rekonštrukcia kaštieľa, Verejný park a Developerský projekt. Každý súťažiaci má možnosť vypracovať súťažný návrh pre jedno, ale aj viacero zadaní. O víťazoch každej kategórie rozhodne päťčlenná odborná komisia pozostávajúca zo zástupcov spoločnosti Semmelrock a zvolených hostí. „Hlavnými hodnotiacimi kritériami bude kvalita urbanistického a technického riešenia objektu, ale aj estetické prevedenie návrhu. Komisia bude zároveň posudzovať aj výber produktov firmy Semmelrock. Už teraz sa nesmierne tešíme na to, ako sa s jednotlivými zadaniami študenti popasujú. Pri tvorbe ich návrhov im prajeme veľa šťastia,“ dodáva Adriána Kružliaková.

 

Ceny pre víťazov

Víťaz každej kategórie získa poukážku na nákup spotrebného tovaru v hodnote 200 eur. Rovnaká odmena je pripravená aj pre návrh s najkreatívnejším a najinovatívnejším nápadom. Študenti, ktorí sa umiestnia na 2. a 3. mieste dostanú zaujímavú vecnú cenu, podobne ako aj vedúci projektov víťazných prác. Každý súťažný návrh získa pre svoju školu navyše aj sponzorský dar v hodnote 25 eur, víťazné práce dar vo výške 500 eur.

Viac informácií o súťaži nájdete na webovej stránke: https://www.wienerberger.sk/garden-semmelrock

Zobrazenia: 50

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby