Sklopno-posuvné dvere pre plynulý prechod z interiéru do exteriéru

Dostatočné množstvo denného svetla v interiéri, panoramatický výhľad do záhrady či pohodlný vstup na terasu. To je len zlomok benefitov veľkých presklených prvkov, ktoré sú dnes neoddeliteľnou súčasťou takmer každej novostavby či architektonického projektu. Novinkou v portfóliu INCON sú paralelné sklopno-posuvné dvere INCON Komfort EVO DYNAMIK.

Nový systém umožňuje jednoduchý, tichý a plynulý prechod z obytnej časti do exteriéru či naopak, a to vďaka celému radu inovatívnych prvkov. „Sklopno-posuvné dvere tvorí profil so špeciálnym kovaním, vďaka ktorému možno krídlo otvoriť na ventiláciu, ale aj posúvať. Optimálne vyladená kinematika kovania navyše umožňuje pohodlné zatvorenie krídla aj zvonka, a to bez zamknutia, čo pri sklopno-posuvných portáloch nie je celkom bežné,“ zdôrazňuje Ing. Ladislav Pavlovič, obchodný riaditeľ INCON.

Posuvné dvere s dlhou životnosťou

Súčasťou sklopno-posuvných dverí INCON Komfort EVO DYNAMIK je kvalitný 6-komorový plastový profil triedy A vyrábaný v Nemecku so stavebnou hĺbkou 82 mm. Tento systém obsahuje o 25 % viac materiálu ako bežné posuvné dvere, vďaka čomu sa nekrúti, nepraskne a nie je možné ho jednoducho vypáčiť. Tepelnoizolačné a mechanické vlastnosti posuvných dverí zodpovedajú vlastnostiam okenného profilu INCON Komfort EVO. Ich spoločným znakom sú vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti (Uw= od 0,71 W/m2K), ale aj vysoká tuhosť, odolnosť konštrukcie a dlhá životnosť.

Pohodlný prechod na terasu či balkón

Pre sklopno-posuvné dvere INCON Komfort EVO DYNAMIK je charakteristické komfortné a intuitívne ovládanie, ktoré zvládne aj dieťa. „Stačí iba ľahko zatlačiť a dvere odsunúť. Krídlo aj pri ľahkom postrčení samo zachádza do rámu,“ hovorí L. Pavlovič. Optimálne vyladený pohyb kovania umožňuje pohodlné uzavretie krídla aj zvonka. Na rozdiel od klasických sklopno-posuvných dverí, ktoré sa po zatvorení z vonkajšej strany uzamknú do polohy „ventilačky“ a dajú sa otvoriť iba zvnútra, INCON Komfort EVO DYNAMIK možno otvoriť aj z exteriéru. Pri návrate späť stačí do krídla ľahko zatlačiť a odsunúť ho do strany. Svoj domov tak ochránite pred prievanom či nepozvaným hmyzom. Otvorenie aj zatvorenie krídla je navyše tiché, a to vďaka špeciálnym tlmičom a brzdám umiestneným na ráme a v posuvnej lište. Tlmenie koncových polôh pomocou brzdy posúvania a vyklopenia prispieva k dlhodobej bezchybnej funkčnosti a životnosti dverí. 

Sklopno-posuvné dvere INCON Komfort EVO DYNAMIK pomáhajú vytvárať príjemné a presvetlené vnútorné prostredie na bývanie. Vďaka nim sa znižuje potreba umelého osvetlenia, a tým aj spotreba energie. Nový systém si môžete pozrieť a zakúpiť v predajniach INCON, ktoré sa nachádzajú po celom Slovensku.

Foto: INCON

Zobrazenia: 39

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby