Dánska spoločnosť VELUX pôsobí na slovenskom trhu od roku 1993, kedy tu otvorila svoje obchodné zastúpenie. Od roku 2009 tu prevádzkuje aj výrobný závod Partizánske Building Components-SK s.r.o., ktorý je najväčším producentom okien na Slovensku.

Spoločnosť VELUX už viac ako 75 rokov zlepšuje kvalitu života ľudí tým, že pomáha privádzať dostatok denného svetla a čerstvého vzduchu do domácností, na pracoviská a do škôl. Tento rok si jej predstavitelia pripomenuli 25. výročie začiatku podnikania na Slovensku. Pri tejto príležitosti predstavili, za účasti CEO spoločnosti VELUX Group Davida Briggsa, nový showroom v Bratislave.

 

25 rokov na slovenskom trhu

Na Slovensku začala spoločnosť predávať drevené strešné okná v roku 1993. Vďaka rýchlo rastúcemu stavebnému trhu sa spoločnosť úspešne etablovala. Dnes sú okná VELUX najpredávanejším typom strešných okien u nás. „Naši skúsení a ambiciózni kolegovia na Slovensku za 25 rokov vybudovali vynikajúce postavenie na trhu. Slovákom pomáhajú zabezpečovať dostatok denného svetla a čerstvého vzduchu vo všetkých typov budov,“ zhodnotil David Briggs.

Tak ako rástol trh, zvyšovali sa aj požiadavky zákazníkov na spôsoby zabezpečenia presvetlenia cez strechu. Do ponuky preto pribudli svetlovody, okná do plochých striech, ale aj doplnky v podobe roliet a žalúzií či markíz, montážne doplnky a ovládacie systémy. Inovatívnosť a vynaliezavosť špecialistov sprístupnila komfort elektrického ovládania strešných okien a ich doplnkov aj bežným domácnostiam.

Pozíciu lídra, ktorý určuje trendy vo svojom odbore, potvrdila spoločnosť tento rok novinkou v produktovom portfóliu – VELUX ACTIVE. Ide o automatický systém riadenia kvality vnútorného prostredia. Zdravá domácnosť je vďaka výrobkom VELUX dostupná automaticky, bez toho aby na ňu museli užívatelia myslieť.

Bezproblémové fungovanie výrobkov po mnoho rokov garantujú popredajné záruky a kvalitný pozáručný servis. „Náš záväzok voči zákazníkom nekončí namontovaním strešného okna,“ hovorí Dagmar Plevačová, generálna riaditeľka VELUX. „Ako líder na trhu chceme byť na čele vývoja smerujúceho ku kvalitnejšiemu prostrediu pre život s denným svetlom a čerstvým vzduchom, ktoré sa získavajú cez strechu. V očiach našich zákazníkov chceme byť hodnotení ako najlepší,“ dodáva.

VELUX za štvrťstoročie svojho pôsobenia na Slovensku rozvinul širokú sieť autorizovaných a skúsených montážnikov, spolupracuje s architektmi a projektantmi a vďaka širokej sieti stavebnín možno výrobky VELUX jednoducho kúpiť v každom slovenskom regióne.

 

Významný zamestnávateľ v regióne

Dôveru v slovenský trh prejavila spoločnosť VELUX aj v roku 2009, keď v Malých Bieliciach otvorila závod Partizánske Building Components-SK s.r.o. Tento výrobný závod je dnes najväčším producentom okien na Slovensku. Aktuálne zamestnáva 497 ľudí a je významným zamestnávateľom v regióne Partizánske. Produkcia závodu sa špecializuje na výrobu bezúdržbových strešných okien VELUX pre šikmé a ploché strechy, strešných výlezov a svetlovodov.

 

Spoločensky zodpovedná firma

VELUX venuje špeciálnu pozornosť spoločenskej zodpovednosti, v rámci ktorej majú kľúčové postavenie udržateľnosť a vynaliezavosť. Udržateľnosť sa realizuje nielen prostredníctvom výrobkov VELUX, ktoré prinášajú denné svetlo do interiéru, pomáhajú šetriť energiu a vytvárať zdravé prostredie. Komplexný prístup spoločnosti k trvalej udržateľnosti možno ilustrovať aj pomocou 21 postavených aktívnych domov, ktoré dbajú nielen na úsporu energie, ale aj na kvalitu života v nich.

V rámci spoločenskej zodpovednosti venuje VELUX pozornosť aj naliehavej problematike starnúceho bytového fondu v Európe. Budovy na Slovensku sú zodpovedné za 44 % konečnej spotreby energie a ukrývajú obrovský potenciál úspor. Spoločnosť VELUX verí, že obnova budov môže priniesť energetické úspory, a pritom môže svojim užívateľom ponúknuť kvalitné a zdravé vnútorné prostredie. Toto tvrdenie sa rozhodla dokázať ukážkovou rekonštrukciou typického štvorcového rodinného domu s názvom RENOVACTIVE SLOVENSKO. „Náš pilotný projekt prebehol pred pár rokmi v Belgicku a som veľmi rád, že druhá rekonštrukcia sa realizuje práve na Slovensku,“ dodal David Briggs.

Rodinný dom v pôvodnom stave v Šali, ktorý patrí rodine Hučkovcov, prejde komplexnou rekonštrukciou tak, aby bolo možné demonštrovať, že úspory energií a vysokú kvalitu bývania možno dosiahnuť v bežnom rodinnom dome za primerané náklady.

Každý 6 Slovák žije v nezdravom domove

Predstavitelia spoločnosti VELUX sa naďalej budú aktívne zapájať do podpory obnovy bytového fondu na Slovensku, ako aj prispievať k odbornému vzdelávaniu budúcich profesionálov. „Na Slovensku je 800 000 rodinných domov, pričom len 35% z nich je zrenovovaných. To samé o sebe ukazuje, že rýchlosť renovačného procesu na Slovensku by mala byť vyššia,“ vysvetľuje D. Plevačová.

Na potrebu rýchlejšieho presadzovania legislatívnych zmien poukazujú aj výsledky výskumu Healthy Home Barometer 2017. Podľa tejto štúdie sa každý šiesty Slovák sťažuje na nevyhovujúce podmienky v budove, v ktorej žije. „Naším dlhodobým cieľom je, aby obyvatelia žili v zdravom vnútornom prostredí a súčasne netrpeli energetickou chudobou," dopĺňa D. Plevačová.

Zobrazenia: 271

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby