Ale skor ako to potrebujeme povolenie, zaklady a stavebnu firmu ;)
Rakusky stavebny zakon uklada povinnost stavebneho dozoru, ktory moze vykonavat iba rakuska osoba s opravnenim. No a mame problem.. Stavebny dozorcovia pracuju v stavebnych firmach a teda s toho nieco chcu mat.. Ako to obist?
Nechajte si postavit zaklady stavebnou firmou ktora vam da aj dozor nad hornou stavbou a podpise sa pod kolaudacny list a bude ochotna prevziat teda za stavbu postavenu inou spolocnostou zodpovednost.
A teda sme tymto dalej.. Musime hladat stavebnu firmu na zaklady. Kedze mame projekt, tak je to uz malina, par rokovani a ponuk a je to. Stavebny dozor taktiez za vas poda Einreichplan (ziadost o stavebne povolenie) a podpise sa nan.
Kedze som 3.1. poveril firmu na podanie Einreichplanu, zatial k nemu vela napisat neviem.
Podme teda na slovensku stavebnu firmu, mame zaklady od rakusanov, stavebny dozor, este ich dvoch spojit a tlmocit aby sa zabezpecilo ze vam potiahnu vodu, odpady tam kam patria ;)
Elektrinu musi tiez navrhnut (projekt elektrorozvodov) a pripojit k Elektrarnam rakusky elektrikar, hrubu pracu tahania kablov mozu spravit aj slovaci. Ak planujete vyuzit komin, vedzte ze musi material pochadzat s rakuska, slovensky komin rovnakej znacky nema cetrifikaty pre rakusko a opacne.. (no comment) a ak chcete vyuzit dotacie napr. na tepelne cerpadlo, rekuperaciu, alebo ine obnovitelne zdroje, tak to musi pochadzat tiez s rakuska a musi to byt zapojene rakusanom.. Teda stoji tu na jednej strane cena voci dotaciam..
V podstate hrubu uzatvorenu stavbu vam slovaci bez problemov postavit mozu, instalacie su na vas a dokoncovacky mozu zasa prist spravit slovaci.
Nas drevodom bude pochadzat od zvolenskej firmy http://www.ileh.eu, bude mat nutene vetranie, tepelne cerpadlo vzduch-vzduch a kachle (backup a pohoda)
Bacha na slovakov ktory tvrdia ze mozu stavat v rakusku, musia tam odvadzat aj dane a platit socialku, inak znasate pokuty VY! nie firma!

Este par linkov :
Zaklady :

http://www.fritzbau.at/

http://www.ahabau.at/

http://haderer.at/

Horna stavba :
http://www.superdomy.sk/stavba-aj-v-rakusku (Obchodna spolocnost nie stavebna!!)

http://www.slovenskydom.sk/

http://fertighausok.at/

http://ileh.eu/

http://whc.sk/

Elektrina :

http://www.s-elektro.at/

Anything else?

Niekedy napisem aj o skusenostiach s menovanymi firmami..

Happy happy :)

 

Martin

stavba.hainburg@gmail.com

Moj Blog : http://mysite.sk/wordpress/housie

https://www.facebook.com/domvrakusku/

Zobrazenia: 9283

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby