Táto recyklovaná gumená krytina od spoločnosti Euroshield je ekonomickým ako aj prírodne nezávadným stavebným materiálom. Je vyrobená zo 75% recyklovaných materiálov, pričom je zhotovená tak, aby sa formou podobala na klasickú hrubú sľudovú krytinu. Je rovnako extrémne odolná, čo z nej robí výbornú investíciu do vašej stavby.

 

Staré pneumatiky sú obrovským zdrojom odpadového materiálu.  V Euroshield sa preto rozhodli zhotoviť z nich gumenú krytinu, čo predlžuje životnosť tohto materiálu. Spoločnosť sa snaží v marketingovej kampani nepracovať so slovíčkom „zelený, alebo ekologický “ - namiesto toho sa sústreďuje na vysokú kvalitu a trvácnosť výrobku. A robia to oprávnene. Environmentálny dizajn by mal byť súčasťou každého výrobku na trhu a nie len marketingovým ťahom.

 

Euroshiled pri výrobe krytiny z pneumatík oddelí steny pneumatiky a nareže strednú časť na kusy.  Následne je gumený povrch pokrytý pilinami alebo sľudovým prachom. Aby vznikol povrch podobný sľudovej krytine sú kusy nahriate a tvarované vo formách. Plastový úchyt na každej doske umožňuje jednoducho ju uchytiť na strechu. Panely sú široké 304 mm a po tom ako sa rozložia na strechu do seba zapadajú. Na priemerný dom sa tak použije približne 600 – 1000 zrecyklovaných pneumatík.

 

Krytina sa dodáva v troch rôznych tvaroch a štýloch – môžete si vybrať medzi replikou opracovanej sľudy, betónovej krytiny alebo vzhľadom surového dreva. Ich výhodou je, že nikdy nepopraskajú, nezhnijú a nedeformujú sa. Krytina stále obsahuje kovové drôty ktoré vystužovali pneumatiky, vďaka čomu je odolná voči počasiu ako aj prirodzenému opotrebovaniu.

 

Krytina však nepatrí k najlacnejším alternatívam na trhu, no spoločnosť strávila jej vývojom viac než 10 rokov a garantuje životnosť po dobu 50 rokov. Nejde tak len o gumenú krytinu, ktorá ekologická ale aj o krytinu, ktorá je tak trvácna, že ju pravdepodobne nebudete musieť nikdy meniť.  A ak sa predsa len rozhodnete pre zmenu, stále sa dá nanovo recyklovať.

Zdroj : www.euroshieldroofing.com

Zobrazenia: 6602

Komentár


PROJEKTANT
Komentár osoby Milan Olšavský o November 26, 2011 na 12:09

úplne súhlasím : Zelené strechy

Podľa môjho názoru má zelená strecha viacero výhod a dlhú životnosť pri každom projekte hovorím investorovi o tejto možnosti a výhodách ktoré zelená strecha prinesie.

Pneumatiky do základov je pri jednoduchších stavbách možné použiť. Pri zložitejších stavbách ich do základov asi statik nepovolí dať. Určite je dobré nájsť im po odslúžení využitie. A výroba stavebných materiálov je jednou z možností.


DIZAJNÉR
Komentár osoby Jozef Palguta o November 26, 2011 na 2:32

 

Myslim ze by sme sa mali sustredit na vyvoj zelenych striech nie pasivnych.

 

 

 

Dobre tepelno izolacne vlastnosti, ci chladenie okoliteho prostredia domu/mesta mozu byt vyuzite zaroven ako zivna poda. 

 

 

 

 

Pouzitie pneumatiky ako stavebneho materialu alebo izolacie ma ovela jednoduchsie procesy ako pneumaticka stresna krytina.

 

 

 

Co ty na to?


PROJEKTANT
Komentár osoby Milan Olšavský o Marec 31, 2011 na 19:57
tento produkt sa vyrába len v USA .Na Slovensku sa nevyrába bohužial nič podobné :-) pokusy už robia v Čechách  bohužial neviem ako sa firma volá ale stále majú problémy s výrobou a technológiou. Dúfam , že čoskoro prídu na ten správny spôsob výroby a podobný produkt sa dostane na pulty.

ARCHITEKT
Komentár osoby marketa anna medas o Marec 26, 2011 na 20:13
pekne milan:) presne tak. toto tu vsetci kritizuju...ze z gumy? ze zo slamy? ale more tote skladky odpadov je ich viac jak cele nase male slovensko. akonecne niekto zacal v 21storoci vyuzivat aj toto. ze recyklace! v 21storoci!!!! este len sme zacali a svet uz nam dava cervenu a konci s nami!

ARCHITEKT
Komentár osoby Martin Procházka o Marec 19, 2011 na 15:30
neverim že niekto okrem majitela spozná z čoho tá krytina je (možno na mierne iný odlesk) - tiež by som chcel vedieť či to v lete má nejakú arómu

PROJEKTANT
Komentár osoby Marek Gaži o Marec 16, 2011 na 18:21
Ked som toto cital, tak som si predstavil tu aromu ked idem na jar prezut auto do servisu a necham v kufri nove gumy. To musi byt sila !!!!! A ked sa do toho oprie slnko ....!!!!

PROJEKTANT
Komentár osoby Milan Olšavský o Marec 16, 2011 na 10:32

No Lea tiež som najprv nevedel čo si mám o tom myslieť, potom som si ale predstavil skládku pneumatík a mal som jasno - treba hľadať nové a nové spôsoby ako veci znovu využiť


PROJEKTANT
Komentár osoby Milan Olšavský o Marec 15, 2011 na 20:46
To ma teší  :-)

DIZAJNÉR
Komentár osoby Ing.Hruskó Krisztián,PhD. o Marec 15, 2011 na 20:43

Milan, kým slamenými stenami som sa akosi nevedel stotožniť, gumenou strechou áno. :)

 

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby