Svojich Oscarov majú aj najnovšie výrobky, materiály a inovácie, ktoré spoločnosti prinášajú na svetové trhy. K takým patrí aj každoročne udeľovaný Global Bioplastics Award. V tomto roku patrila najvyššia priečka rámiku vypínačov Etik spoločnosti ABB.

Rámik vypínačov do domácnosti, ktorý nedávno získal aj ocenenia za jednoduchý a elegantný dizajn, porotcovia z akademickej i novinárskej obce a priemyselných asociácií z Ameriky, Európy a Ázie ohodnotili v súťaži Global Bioplastics Award najvyššie za inovatívny materiál nazvaný I am nature. Tento špeciálny druh biologicky odbúrateľného materiálu vznikol v spoločnom vývoji spoločností ABB a Maip. Ponúka všetky výhody tradičného termoplastu, no jeho výroba vychádza z udržateľných prírodných a minerálnych materiálnych zdrojov. Je možné ho miešať aj s inými bio produktami alebo rozložiteľnými materiálmi.

I am Nature má výborné vlastnosti - je rozmerovo stály, tepelne odolný (asi 130 ° C), vynikajúco odolný voči UV a svetlu, ľahko zafarbiteľný a tvarovateľný do foriem s viacerými dutinami. Je jednoducho spracovateľný, má špecifické elektrické vlastnosti a dosiahla sa pri ňom napríklad aj mimoriadna odolnosť proti poškriabaniu, dokonca aj pri matných textúrach.  

Nový recyklovateľný vypínač ponúka všetky výhody plastu, avšak bez poškodzovania životného prostredia.  

Zobrazenia: 404

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby