Bratislava, 23. januára 2014 – Americký výrobca plaveného skla Guardian predstavuje novinku na poli vonkajších termoizolačných skiel. ClimaGuard 1.0 je sklo s najvyššou fyzicky možnou úrovňou tepelnej izolácie u produktov so špeciálnou dvojitou povrchovou úpravou. Inovatívne sklo prinesie majiteľom a správcom budov výrazné úspory na energiách, ich užívateľom a nájomníkom zase očakávaný komfort.

ClimaGuard 1.0 je dobrou voľbou najmä pre tých, čo hľadajú sklo na vonkajšie fasády budovy s výbornými tepelnoizolačnými vlastnosťami. Okrem toho sa novinka môže pochváliť výnimočnou čírosťou a priepustnosťou svetla, neutrálnym vzhľadom, ale aj aktívnou tepelnou ochranou. Sklo, dostupné v štandardnej aj vrstvenej verzii, je ideálnym riešením pre nové budovy aj renovácie.

„V porovnaní s inými stavebnými materiálmi, toto špičkové izolačné sklo poskytuje excelentnú tepelnú izoláciu a vysokú priehľadnosť zároveň. Sú to dve kľúčové vlastnosti, ktoré architektom, stavebníkom či developerom ponúkajú takmer neobmedzené možnosti pri dizajnovaním budov,“ upozorňuje Michal Hronský zo spoločnosti Guardian.

Hodnota Ug, čo je z pohľadu termoizolácie najdôležitejšia hodnota, u novinky od Guardianu dosahuje úroveň 1,0 W/(m2K). To je minimálna možná hodnota prestupu tepla pre izolačné dvojsklo s v zložení 4/16/4. Aj v tomto prípade platí, že čím je nižšia hodnota „Ug“ tým sú aj nižšie výdavky na temperovanie priestoru. U verzii s trojsklom Guardian dosahuje ešte nižšiu emisivitu Ug=0,5 W(m2K).

Solárny faktor skla na úrovni 53 percent zaisťuje efektívne využívanie slnečnej energie, čo má za následok znižovanie nákladov na vyhrievanie interiéru. Menej klimatizovania zase znamená nižšie emisie CO2, čo zase prospeje životnému prostrediu.

Na vonkajšie sklenené povrchy budov sú spravidla kladené vyššie nároky aj čo sa týka jeho pevnosti a bezpečnosti. Guardian preto svoju novinku ponúka aj v bezpečnostnom tvrdenom prevedení pod označením ClimaGuard 1.0T.

Novinka, podobne ako ostatné typy pokovaných skiel ClimaGuard je k dispozícii napríklad vo viacerých modifikáciách a hrúbkach. Pre viac informácií navštívte stránku www.guardian.com.

 

O spoločnosti Guardian

 

Guardian je globálny výrobca plochého skla, hotových výrobkov zo skla, izolácie zo sklených vlákien a ďalších stavebných materiálov pre komerčné a rezidenčné stavby. Vedenie spoločnosti sídli v Auburn Hills v americkom štáte Michigan. Súčasťou spoločnosti je aj SRG Global Inc., ktorá je jedným z najväčších globálnych dodávateľov vysoko kvalitných lakovaných a pochromovaných plastových dielov pre automobilový priemysel. Vďaka vlastnému výskumu v Science & Technology Center udáva Guardian inovačné trendy v technológii nanášania tenkých povlakov z ušľachtilých kovov na sklo magnetronovou metódou a v ďalších vyspelých technológiách. Guardian spolu s dcérskymi spoločnosti a pobočkami zamestnáva 18000 ľudí vo výrobných  podnikoch v Severnej Amerike, Európe, Južnej Amerike, Ázii, Afrike a na Blízkom a Strednom východe. Viac informácií nájdete na www.guardian.com.

 

Zobrazenia: 295

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby