THERMO|SOLAR a jeho materská firma Hargassner školia projektantov

Spoločnosť THERMO|SOLAR Žiar, s.r.o., zorganizovala v dňoch 6.-7. mája 2024 pre slovenských projektantov biomasy a solárnych systémov stretnutie vo výrobnom závode svojej rakúskej materskej firmy Hargassner vo Wengu. Predmetom podujatia bolo predstavenie sortimentu spoločností THERMO|SOLAR i Hargassner, prednášky o využití biomasy a slnečných kolektorov v rodinných a bytových domoch, firmách, hoteloch a exkurzie vo výrobnom závode a na zaujímavých realizáciách kotlov na biomasu. Informoval o tom Alfréd Gottas, riaditeľ THERMO|SOLARU. 

,,Slovenskí projektanti si prezreli centrálu biomasovej kotolne v obci Weng, ktorá  zásobuje teplom viacero obecných objektov, vrátane bytového a polyfunkčného domu. Inštalované sú v nej kotle na biomasu s výkonom 330 kW a 100 kW  a  60 kW kogeneračná jednotka, ktorá súčasne produkuje 20 kW elektriny. V rámci školenia odzneli prednášky o solárnych systémoch, kde sa rozoberali spôsoby návrhu, hydraulika, schémy, odporúčania a  skúsenosti z realizácií. Došlo aj na využitie biomasy, vrátane skúseností z realizácií, návrhov zdrojov tepla, skladu paliva, logistiky dopravy paliva do skladu,“ konštatoval A.Gottas.

Ďalej poukázal nato, že jednou z najpútavejších častí akcie bola prehliadka vysoko automatizovaného závodu na výrobu kotlov na biomasu vo Wengu s ročnou výrobnou kapacitou 30 000 kotlov. V závere účastníci absolvovali prehliadku veľkej kotolne s kotlom s výkonom 1 200 kW, ktorý je zdrojom energie pre celú mestskú štvrť pri meste Ried.

,,Vzhľadom na veľký úspech, ktorý mala táto akcia, predpokladáme že v priebehu tohto roku pripravíme ešte aspoň jedno takéto podujatie pre záujemcov z radov projektantov v oblasti vykurovacích systémov,“ dodal A.Gottas.

Stále medzi špičkou

THERMO|SOLAR Žiar, s.r.o. je jedným z najvýznamnejších svetových výrobcov solárnych kolektorov. Pravidelne prezentuje svoje výroky na zahraničných trhoch i domácej pôde. Spoločnosť  je od začiatku roku 2023 členom Hargassner Holding. Nezávislej skupiny výrobcov zariadení na využitie obnoviteľných zdrojov, patriacej do vlastníctva rodiny Hargassner. V štruktúrach skupiny pôsobí ako jediný výrobca slnečných kolektorov a dvorný dodávateľ tejto technológie pre všetky obchodné zložky skupiny v Európe i zámorí.

THERMO|SOLAR už neznamená len slnečné kolektory, ale celý sortiment výrobkov sporiacich energie. Nielen v oblasti výroby slnečných kolektorov a komponentov k nim, ale aj nových výrob pre skupinu Hargassner. Zo Žiaru nad Hronom prúdia do skladov rakúskej materskej firmy tisíce komponentov potrebných na výrobu kotlov na drevo. V Žiari prebieha modernizácia a rozširovanie výroby strojárskych komponentov i vývoj niekoľkých jednoúčelových strojov zvyšujúcich možnosť zamestnania nových pracovníkov. V oblasti výroby nosných konštrukcií pre fotovoltické panely sa spoločnosť THERMO|SOLAR stala jedným z najvýznamnejších hráčov na slovenskom trhu.

Meno ostáva

Žiarske kolektory boli doteraz inštalované v takmer 80 krajinách celého sveta. Napríklad na takých extrémnych miestach ako je najvyššia hora Nemecka Zugspitze, či Ohňová zem v Patagónii. Pracujú napríklad v Nepále, Argentíne, Botswane, Maroku, Ománe, Juhoafrickej republike, Austrálii, ale aj v Maroku, Egypte, Jordánsku, či v americkej Kalifornii. V súčasnosti je značka THERMO|SOLAR najstarším  a v branži najdlhšie pôsobiacim výrobcom slnečných kolektorov. Spoločnosť je jediným priemyselným výrobcom plochých vákuových kolektorov, ktorých zásadnou prednosťou je veľmi dobrý pomer ceny a kvality. THERMO|SOLAR poskytuje na slnečné kolektory 12 ročnú záruku. Praxou overená životnosť slnečných kolektorov z produkcie žiarskej fabriky dosahuje 40 a viac rokov.

Ďalšie informácie sú na www.thermosolar.sk alebo na tel.: +421-45-601 6080

Zobrazenia: 5

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby