Slovenský trh strešnej krytiny je naďalej určovaný predovšetkým cenami, ale čoraz väčšmi sa presadzuje aj kvalita. Väčšina zákazníkov vyhľadáva pri výbere strešných krytín čo najlacnejšie ponuky a veľký úspech majú akciové zľavy, či sezónne zníženia cien. Rastú však skupiny zákazníkov, ktorí  majú radi novinky, alebo  naopak, tradíciou overenú kvalitu. Značku TONDACH® vnímajú ako seriózneho výrobcu s dlhoročnou tradíciou, ktorý je symbolom kvality a predstavuje špičku v predaji pálenej keramickej škridly na Slovensku. Informoval o tom konateľ spoločnosti TONDACH SLOVENSKO, s.r.o. Vladimír Šablica.

 

,,Slováci nie sú príliš patrioti a pôvod výrobku u nich nezohráva takú úlohu, ako v iných krajinách, kde preferujú domáce výrobky. Nakoniec, v prípade pálených  škridiel, TONDACH je jediný predajca na Slovensku a podporuje rozvoj domácej produkcie vo všetkých 11 európskych krajinách, v ktorých pôsobí. Výber konkrétneho druhu krytiny však Slováci často ponechávajú na zhotoviteľa strechy. Pri pálených keramických škridlách sú konzervatívni v povrchových úpravách, ale zákazníci vyžadujú skôr moderné tvary. Veľký dopyt je po škridlách, kde ide 10 alebo menej škridiel na 1m2. Z produkcie TONDACHU sú to XXL škridly Bolero a Twist.V prípade rekonštrukcií vedie Twist, ktorý má výhodu veľkého formátu XXL a rýchlej pokládky a celkové zníženie nákladov na strechu. Pri novostavbách sú v súčasnosti moderné nízke sklony a stavby typu bungalovov, kde je najžiadanejšou škridlou Samba 11,“ charakterizoval trh V.Šablica.

 

Dodal, že firma TONDACH pozorne sleduje požiadavky zákazníkov a vychádza im v ústrety. Aj preto predĺžila sezónne akciové zľavy až do konca októbra 2014. Zákazníci tak môžu v súčasnosti získať zľavy od 20 do 40 % na vybrané 4 druhy pálenej keramickej škridly - Bolero, Samba, Twist, Bravura a využiť ich tak na rekonštrukcie striech i na novostavby.

 

Spoločnosť TONDACH SLOVENSKO, s.r.o. Nitrianske Pravno je najväčším slovenským predajcom striech z pálenej keramickej škridly. Pre svoje výrobky používa certifikát kvality Natureplus, ktorý označuje čistotu výrobného procesu. Za prvý polrok tohto roka firma zaznamenala medziročný nárast predaja o cca 12%. Zvýšený medziročný predaj výrobkov signalizuje mierne oživenie slovenského stavebníctva, ale bol iniciovaný aj marketingovými aktivitami firmy a produktovými zľavami.

 

,,Zaznamenávame návrat ku klasickým páleným keramickým škridlám, ktoré začínajú zákazníci uprednostňovať pre ich stáročiami overenú životnosť a to nielen pri novostavbách, ale aj pri rekonštrukciách domov, čím sa zvyšuje ich hodnota. Nezanedbateľný je aj fakt, že na naše výrobky poskytujeme, ako jedny z mála, záruku až 33 rokov, pretože predpokladaná životnosť modernej pálenej škridly je minimálne 80-100 rokov a to bez akejkoľvek údržby a ďalších dodatočných nákladov. Všetky naše krytiny sa vyznačujú pevnosťou keramickej väzby, tlmia hluk, rozmerovo aj farebne ladia s architektúrou stavby, sú farebne stále a odolné voči agresívnym vplyvom počasia. Spĺňajú najprísnejšie európske normy, vyrábajú sa ako ekoprodukty bez chemických prísad,“ vysvetlil V.Šablica.

 

Poukázal aj na to, že výmena strechy patrí počas vykurovacej sezóny k prvkom významnej úspory energií v dome. V kombinácii s výmenou okien a zateplením môžu majitelia ušetriť stovky eur. Pri celkovej rekonštrukcii treba zároveň uvažovať o stavbe, ktorá spĺňa aspoň kritériá nízkoenergetických domov, čo je už v súčasnosti štandard moderného bývania. Pri financovaní rekonštrukcie strechy sa záujemcovia môžu obrátiť na banky, pretože v súčasnosti sa oplatí zobrať si hypotekárny úver. Úroky v bankách sú historicky najnižšie, úrokové sadzby sa pohybujú už od 2,5 % ročne.

 

 

Viac informácií na www.tondach.sk a www.najlepsiastrecha.sk

Zobrazenia: 235

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby