Travertín - Luxusný prírodný kameň pre skrášlenie Vášho interiéru či exteriéru


Staviate novostavbu alebo sa chystáte na renováciu domu, bytu či kancelárie a rozmýšľate nad materiálom, ktorý použiť? Odmietate „klasické“ obklady a dlažby? Máme pre Vás výborné riešenie!
Obklady a dlažby z travertínu sú spoľahlivým riešením pre ľudí s vkusom, obľubujúcich pohodlie, nadčasovosť a krásny estetický dojem. Pozrite si prehľad konkrétnych výhody travertínu na stránkach nášho partnera Travert.sk, alebo čítajte ďalej a dozviete sa ešte viac.
Travertín bol vždy symbolom luxusu. Po stáročia sa používal v luxusnejších príbytkoch najmä ako obklad stien, schodísk, balkónov alebo podláh. Určite neprehliadnite galériu realizácií s príkladmi toho, ako nádherne ho využili mnohí naši zákazníci. Uvidíte, že sa hodí nielen na obloženie fasád, soklov ale aj na obloženie bazénov, plotu, prípadne vyloženie cestičiek v záhrade.

 

Tento prírodný kameň je prosto ideálnym riešením z hľadiska svojej funkčnosti a dizajnu. Vďaka svojim akumulačným vlastnostiam sa v lete okolo bazénu či po terase môžete spokojne prechádzať bosý – nepopálite sa ako na tmavých umelých podlahách. Naopak, v zime je to ideálny materiál na podlahové kúrenie, prestup tepla je lepší ako pri keramike, lamináte a taktiež dreve.

 

Travertín je čoraz častejšie využívaný pre interiér, do kúpeľní, či kancelárií. Vďaka svojej farebnosti a rozmanitej štruktúre vytvára ideálne kompozície pre ľudí, ktorí uprednostňujú originalitu a unikátnosť. Pri použití tohto efektívneho, jedinečného materiálu sa naozaj nemusíte obávať, že sa vzor či farba materiálu zopakuje „u susedov“. Travertín je, rovnako ako mramor, prírodný kameň. Každý kus je originálny, líši sa farbou, žilami hornín a pórmi.

Travertín je 100-percentne prírodný produkt - kameň oproti predraženému mramoru predstavuje rozumnú investíciu s rovnakým estetickým a praktickým efektom. Travertín je však o polovicu lacnejší. Ako prírodný kameň sa veľmi dobre udržiava, čistí a ošetruje. Uchováva teplo, v lete chladí a v zime hreje. - hovorí Vladimír Jakab z portálu www.travert.sk.  

     

Skúsené firmy pracujúce s týmto prírodným kameňom Vám určite odporučia aj výnimočné travertínové doplnky ako travertínové umývadlá, sprchové vaničky či travertínové vane vyrobené z jedného kusu kameňa. Je to fantastický doplnok, ktorý svojím efektom prekvapí aj vás. Travertínové listely, medajlóny a mozaiky dávajú možnosť vytvoriť zaujímavé tvary a vzory. 

Možno sa Vám to bude zdať prekvapivé, ale ani údržba nie je komplikovaná. Po jednorazovej impregnácii dokonale odpudzuje a nevsakuje vodu, víno ani iné tekutiny. Bez obáv ho môžete použiť v kúpeľni alebo ako obklad bazénov.
Na ošetrenom travertíne sa neusadzuje vodný kameň ako na skle, nedrží sa na ňom prach ako na iných povrchoch. Pre čistenie v interiéri postačí čistá voda, prípadne zriedený koncentrát špeciálneho čistiaceho prostriedku na kameň. V každom prípade - Váš predajca Vás o údržbe bude informovať.

Travertínové obklady a travertínové dlažby sa v spoľahlivých firmách predávajú za férové ceny od 48€ po 99 € za m2. To je cenová hladina, za ktorú iní predajcovia predávajú gressovú dlažbu a napodobeniny prírodného kameňa. Tie sa však s originálom nikdy nebudú dať porovnať - hovorí ďalej Vladimír Jakab.
Pokiaľ ste sa stále nerozhodli, možno Vás presvedčí fakt, že najkrajšie domy na svete majú prívlastok travertínové. Popularita tohto materiálu sa zvyšuje každým dňom. Jeho čaru už podľahli hollywoodske hviezdy a tento trend sa dostáva aj na Slovensko. Travertín zdobí aj foyer River House-u v bratislavskom River Parku. Ak sa Vám tento materiál páči, nechajte si poradiť u odborníkov.

Zobrazenia: 2628

Komentár


DIZAJNÉR
Komentár osoby KASSAY ATTILA o Február 25, 2014 na 15:15

Mám rád rustikálnu poréznosť tohto materiálu. Ja sám som na niekoľkých stavbách použil tento kameň. Dýcha dejinami /..mediteránske mestečká..:)..jasne o každom kameni sa dá povedať, že su v ňom ukryté ČASY, dejiny.

Mne travertín skrátka sedí :)

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby