Ušetrite prevádzkové náklady za osvetlenie v rozmedzí od 60 do 85 %.

LED svietidlá sú v súčasnosti najuniverzálnejšou a z hľadiska spotreby energie najefektívnejšou technológiou osvetlenia. Sú 100-percentne recyklovateľné, neobsahujú žiadne nebezpečné látky a nemalou mierou sa zasluhujú o zníženie emisií CO2. Vďaka projektu LED energeticky úsporné riešenia osvetlenia môžete výrazne znížiť prevádzkové náklady za osvetlenie, a zároveň si vybrať najefektívnejší spôsob financovania kompletnej alebo čiastočnej výmeny osvetlenia.

Možnosti využitia LED osvetlenia

Na osvetlenie sa v súčasnosti využije niečo cez pätinu svetovej elektrickej energie. Projekt LED energeticky úsporné riešenia osvetlenia je projekt, ktorý je určený pre súkromné, ale aj verejné organizácie. Na základe už zrealizovaných projektov sme zistili, že výmenou osvetlenia, firmy bezproblémovo ušetria prevádzkové náklady na osvetlenie priestorov vo výške od 60 do 85%. Výmena starého osvetlenia za energeticky úsporné osvetlenie je výhodná predovšetkým v nasledujúcich oblastiach:

-          osvetlenie pozemných komunikácií: hlavné cesty, mestské a dedinské komunikácie, mestské centrá, obytné    štvrte;

-          priemyselné osvetlenie: výrobné haly a sklady, vonkajšie výrobné a skladové priestory, pridružené priestory;

-          osvetlenie verejných priestorov a budov: letiská, stanice, školy, úrady, obchodné centrá;

-          osvetlenie športovísk: športové haly, arény, vonkajšie športoviská


Výhody investície 

Počiatočné náklady na LED osvetlenie sú síce vyššie v porovnaní s konvenčnými technológiami, avšak kvalitatívne parametre osvetlenia a návratnosť investície sú výhodnejšie. Podľa výsledkov testu globálneho programu LightSavers bola dokázaná nízka poruchovosť LED svietidiel, a to iba 1% pri 6 000 hodinovej prevádzke*. Dôvody prečo investovať do LED osvetlenia nie sú len ekologické, ale predovšetkým ekonomicky výhodné. Predĺžením životnosti sústavy na 100 000 hodín sa automaticky predĺži výmena svetelných zdrojov a svietidiel, a tým sa obmedzí tvorba elektroodpadu, rovnako sa znížia aj náklady na pravidelnú údržbu.

Vlastnosti novej LED svetelnej sústavy:

  1. minimálna energetická náročnosť a vysoká svietivosť (merný výkon viac ako 90lm/W)
  2. dlhá životnosť – 100 000 hodín a minimálna údržba
  3. presne smerované svetlo bez nežiadúcich strát a svetelného smogu
  4. sofistikované riadenie osvetlenia
  5. vysoký index farebného podania CRI> 75
  6. široký výber farby svetla od 2.700K do 6.500K
  7. vysokú trvanlivosť a odolnosť voči vibráciám
  8. 100%-ná recyklovateľnosť

 

Výmena starého osvetlenie za energeticky úsporné LED osvetlenie v neposlednom rade pozitívne vplýva na produktivitu práce, na bezpečnosť pri práci, znižuje chybovosť vo výrobe a naopak zvyšuje pozornosť zamestnancov pri práci.


Spolupráca & možnosti financovania

LEADER LIGHT je slovenský výrobca originálnych LED svietidiel (www.leaderlight.sk), mnohé z nich sú patentovo chránené. Pri realizácií projektov v rámci Slovenskej a Českej republiky spolupracujeme s projekčnou a obchodnou firmou Eurolux lighting s.r.o a naším partnerom pre energetiku a financovanie je spoločnosť Ecoled Solutions a.s.. Výsledkom kooperácie je kompletný balík služieb od analýzy stavu svetelnej sústavy, cez vypracovanie projektu, výber najvhodnejšieho spôsobu financovania, inštalácia novej svetelnej sústavy a v neposlednom rade aj zabezpečenie ekologickej likvidácie starých svietidiel a svetelných zdrojov.

Našim zákazníkom ponúkame tri možnosti financovania projektu:

-          samofinancovanie z vlastných zdrojov

-          finančný leasing podľa zvoleného modelu

-          financovanie formou „performance contracting“ -  ide kompletný balík služieb vrátane čiastočného alebo úplného prefinancovania projektu podľa zmluvne dohodnutých podmienok. Následne je splácanie realizované prostredníctvom energetických úspor. 

 

Realizované LED energeticky úsporné projekty:

-          LED osvetlenie výrobnej haly firmy MONDI v Ružomberku (ušetrených 77 % energie)

-          LED osvetlenie hokejového štadióna ŠHK37 v Piešťanoch (ušetrených 65 % energie)

-          LED osvetlenie pozemnej komunikácie v Senci (ušetrených 72 % energie)

článok vo verzii PDF: PR%20%C4%8Dl%C3%A1nok%20PDF.pdf

*http://tlacovespravy.wordpress.com/2012/07/19/cestne-led-osvetlenie...

 

 

Zobrazenia: 727

Komentár


DIZAJNÉR
Komentár osoby Ing.Hruskó Krisztián,PhD. o Január 20, 2013 na 11:45

Dobrý deň, je to síce PR článok, a ako taký málokedy čítam a ešte menej komentujem, ale tu som sa zastavil. Okrem toho že som dizajnér interiéry aj zariaďujeme podotýkam aj svietidlami. Používame ročne 100ky svietidiel. Preto som možno trošku kompetentnejší ako priemer. Je to síce pravda, že spotreba LED-ky je spotreba zapaľovača čiže minimálna ale mám s nimi 2 problémy:

- moje najpreferovanejšie typy žiaroviek G9 a G4 sú extrémne škaredé svetlá, ktorá nielenže vyzerajú zle na exkluzívnych lustroch ale často ani sa nezmestia do samotnej lampy

- skúšal som dvoch dodávateľov na LEDky jeden z nich garantoval 10000hodín druhý 20000hodín na žiarovky, skutočnosť obe dodávateľské žiarovky odišli po pár týždňov v rôznych lampách...

Ak si trúfnete mi ponuknúť Vaše výrobky s čistým svedomím :) tak hoďte mi ponuku do mailu. Ak svetlá budú poho aj kvalitou, aj cenou - Vás tu vychválim po roku skúšania do neba, ale v opačnom prípade tu zverejním rýchlo vypálené žiarovky aj s fotkami, aj komentárom. Prijmete výzvu? :)

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby