Závidíte vášmu susedovi, že sa kúpe pod holým nebom za každého počasia a navyše dávno potom, ako ste vy svoj bazén zazimovali? Nič tým nevyriešite. Radšej sa popozerajte po vhodnom zastrešení pre váš typ bazéna.

Prečo si bazén zastrešiť

Je množstvo spôsobov, ako si užiť kúpanie v bazéne. Môžete si napríklad zaobstarať najmodernejšie bazénové príslušenstvo na údržbu vody alebo doplnky ako osvetlenie či protiprúd. Ako sa však z vlastného bazéna tešiť čo najdlhšie a dokázať manželke, že kúpa bazéna nebola strata peňazí? Jednoducho jej treba ukázať, že kúpať sa dá nielen v lete, ale aj na jar alebo na jeseň. Vaša kúpacia sezóna sa môže začať v apríli a skončiť v októbri, a to vďaka bazénovému zastrešeniu. Obávať sa o vzhľad bazéna alebo záhrady je celkom zbytočné, pretože v dnešnej dobe si už veru je z čoho vyberať. Dizajn bazénových zastrešení si jednoducho tyká s aktuálnymi módnymi trendmi a dokonale sa prispôsobí štýlu vašej záhrady, no i typu a tvaru bazéna. Len si predstavte, aké by to bolo kúpať sa počas hustého dažďa alebo silného vetra, pod ochranou odolnej striešky... Niekomu vyhovuje zastrešenie, ktoré vodnú hladinu iba prikryje, iný je náročnejší a chce si dopriať luxusné bazénové zastrešenie s dvierkami, pod ktorým sa možno pohybovať aj si zaplávať.

Ďalšie výhody zastrešenia bazénov

Bazénové zastrešenie sa nepostará len o príjemne teplú vodu v každom počasí, aj keď nám v prvom rade často ide iba o to. Dôležité je však spomenúť aj ostatné pozitíva, medzi nimi ochranu vody pred nečistotami z okolia. Aj keď sa práve hrdo bijete do pŕs, že váš dvor je v bezchybnom stave a o nečistotách nemôže byť ani reči, určite sa nevyhnete tomu, aby sa do vody nedostal piesok, tráva, listy alebo hmyz. Sami viete, čo vo vode bežne nachádzate... Či už je na vine vietor, alebo váš psík, ktorý sa chodí do bazéna nenápadne vykúpať, zatiaľ čo ste v práci, alebo tam špinu nechtiac pošlú vaši najmenší pri hre s loptou, nikdy to nepoteší. Keď si nájdete hodinu voľného času, ktorý chcete stráviť vo vlastnom bazéne, nechcete sa pol hodinu z toho venovať čisteniu bazénovej vody, či už mechanicky, alebo chemicky. A keď už sme pri deťoch a domácich zvieratkách, zastrešenie bazéna ich spoľahlivo ochráni pred utopením. Stačí sekunda nepozornosti a dieťa môže spadnúť do vody. Je dobré byť predvídavými, zvlášť pokiaľ si predstavíme nemotorné pohyby malých detí a zvierat.

Zobrazenia: 233

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby