Skalický výrobca vykurovacích technológií Protherm Production realizoval a realizuje viaceré investičné projekty. Spoločnosť investovala počas minulého i tohto roka najmä do výroby, vývoja a infraštruktúry.

„V roku 2020 Protherm Production preinvestoval viac ako 5 miliónov eur. Tento rok sme rozbehli projekty v celkovom objeme 7 miliónov eur,“ upresnil Peter Kuba, riaditeľ spoločnosti. Závod pritom nedávno ohlásil aj nárast produkcie a sto nových pracovných miest naprieč celým výrobným procesom.

 

Tohtoročné projekty

Z tohtoročných plánovaných investícií 7 miliónov eur pôjdu 4 milióny na rozšírenie výroby, zdokonalenie výrobných procesov, ale i na vývoj nových produktov. Najväčším aktuálnym investičným projektom je ďalšie rozšírenie výroby ekologických produktov, teda vnútorných jednotiek tepelných čerpadiel. Tento rok je plánovaný objem výroby 35 000 kusov. Investícia zahŕňa vybudovanie novej, v poradí už druhej výrobnej linky s vyššou mierou automatizácie.

Do cieľovej rovinky sa v týchto dňoch dostal dlho pripravovaný projekt nového poloautomatického systému skladovania. Prebehlo spustenie systému aj odskúšanie softvéru. Jeho kapacita je 2 400 paliet a slúži na efektívnejšie využívanie ľudských i priestorových kapacít v jednej časti skladovacích priestorov.

Časť z prostriedkov spoločnosť použije aj na vylepšenie infraštruktúry, konkrétne na prípravu novej cesty na expedíciu výrobkov a rozšírenie parkoviska pri závode. V druhej polovici roka budú pre zamestnancov vybudované úplne nové šatne.

 

Nové výrobné linky

Z minuloročných investícií smerovalo viac ako 2,2 milióna do rozvoja výroby. V jednej z výrobných hál inštalovali prvú výrobnú linku na produkciu vnútorných jednotiek tepelných čerpadiel.

V závode zároveň rozšírili výrobu prémiových kondenzačných kotlov ecoTEC exclusive a tiež kompaktných závesných kondenzačných kotlov Puma Condens. V lete minulého roka inštalovali v rámci rekonštrukcie práškovacej linky novú technológiu na práškovanie.

Zobrazenia: 55

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby