Najväčší slovenský výrobca tieniacej techniky, firma K-system, s.r.o.,  Žiar nad Hronom, zaznamenal za rok 2014 medziročný nárast tržieb takmer o 20 %. Celkové tržby spoločnosti sa zvýšili z 3,506 mil. eur v roku 2013 na 4,280 mil. eur v minulom roku. Väčšinu predaja firma zrealizovala na domácom trhu a cca 20 % v zahraničí, predovšetkým v ČR a Nemecku. Predaj na slovenskom trhu sa medziročne zvýšil takmer o 20 % a v zahraničí o necelých 10 %. Spoločnosť s čisto slovenským kapitálom zamestnáva priemerne 104 pracovníkov. Centrálu a výrobný závod má v Žiari nad Hronom a sieť zmluvných partnerov po celom Slovensku, v ČR, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Nemecku a Belgicku. Vo výrobnom sortimente dominujú interiérové, vertikálne a exteriérové žalúzie, slnolamy a siete proti hmyzu na okná a dvere. Informovala o tom Andrea Kúdelová, vedúca divízie obchodu a marketingu K-systemu.

,,Vlaňajší nárast predaja bol vyvolaný miernym oživením stavebného trhu a predovšetkým nárastom v segmente tieniacej techniky. Naša firma sa presadzuje na trhu hlavne kvalitou svojej produkcie a špičkovým servisom pre zákazníkov. Dôraz na kvalitu a neustále inovácie prinášajú aj výsledky v predaji. O zákazníka sa staráme v každej fáze realizácie zákazky - od konzultácií a zamerania, cez inštaláciu, záručný a pozáručný servis. Za kvalitu pritom ručíme a na naše výrobky poskytujeme záruku, podľa druhu výrobku, od 24 mesiacov do 5 rokov. Dnešní zákazníci  čoraz viac dajú na referencie a je pre nich dôležité, aby mali garantovanú kvalitu  a dlhodobý servis. Tieniaca technika je investíciou na dlhé roky a preto si treba si pri nej dávať pozor na každý detail,“ konštatovala A. Kúdelová.

Dodala, že počas krízy sa spoločnosti K-system podarilo znížiť materiálové náklady vďaka rozšíreniu výroby o vlastnú lisovňu PVC komponentov, linky na valcovanie profilov, ohýbanie a strihanie kovov, vlastnú práškovňu kovov a vlastnú výrobu bublinkovej fólie.

Spoločnosť K-system je na trhu od roku 1991. Stala sa úspešným, čisto slovenským výrobcom tieniacej techniky, najmä s podporou prevažne zahraničných licenčných dodávateľov,  ktorých skúsenosti firma prebrala. Táto stratégia bola a stále je najvyššou zárukou vysokej a stabilnej kvality produkovaných výrobkov. Spoločnosť K-system kladie veľký dôraz na využitie moderných technológií vo výrobe a venuje značné úsilie jej inovácii, spolu s vývojom vlastných produktov. Cieľom je dosahovať stále kvalitnejšie produkcie, predlžovať životnosť výrobkov, zlepšovať ich vlastnosti a rozširovať sortiment.

V roku 2002 spoločnosť K-system, ako prvá firma na Slovensku, začala výrobky označovať ochrannou známkou K-system. Od tohto okamihu zákazníci vedeli, kto je skutočným výrobcom dodaných produktov a mali aj záruku zabezpečeného servisu.V roku 2009 sa spoločnosť presťahovala do nového reprezentatívneho sídla v Žiari nad Hronom s modernou výrobnou halou. Výstavbou novej výrobnej haly sa však nekončia investície do výrobných technológií. Výroba je priebežne inovovaná a zdokonaľovaná. V bývalých priestoroch v obci Kosorín bola v roku 2011  spustená práškovacia linka, ktorá skrátila dodacie termíny pre neštandardné farebné prevedenia.

V minulosti spoločnosť K-system zaznamenala množstvo významných ocenení: Cena veľtrhu Nábytok a bývanie v roku 2002 za exteriérovú žalúziu Prominent Z-90,  Čestné uznanie výstavy ForARch v roku 2005 za plisovanú dverovú sieť "Nobarrier" - za aplikáciu najnovších materiálov pri riešení zábrany proti hmyzu na veľkoplošných fasádnych otvoroch, v roku 2007 sa stala 5. najlepším zamestnávateľom Slovenska. Získala aj Cenu MODDOM 2008 za inovatívne riešenie v tieniacej technike, Čestné uznanie výstavy PRO ARCH v roku 2010 za inovovanú exteriérovú žalúziu Prominent LUX,  umiestnenie v rebríčku TOP 50 slovenských značiek, atď. V priebehu veľmi krátkeho času sa značka K-system stala nielen známou, obľúbenou a vyhľadávanou značkou kvalitnej tieniacej techniky. Dlhoročné skúsenosti na domácom, ako aj medzinárodnom trhu z K-systemu urobili vedúceho lídra v oblasti tieniacej techniky. K-system je jedinou firmou, ktorá vlastní 5 štúdií tieniacej techniky a to v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre a v Žiari nad Hronom.

Dôveryhodnosť značky K-system je podporená skutočnosťou, že spoločnosť  je od roku 2012 držiteľom certifikátov: ISO 9001 systém manažérstva kvality, ISO 14001 systém environmentálneho manažérstva  a BS OHSAS 18001 systém manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

Viac informácií je na : www.ksystem.sk , e-mail:  info@ksystem.eu , tel: 045 / 672 60 50

 

 

Zobrazenia: 188

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby